- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Se fac verificări serioase la plățile online. Ce trebuie să știe posesorii de carduri

26 Jul, 16:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Anunț pentru posesorii de carduri: Se fac verificări serioase la plățile online. Sunt analizate la sânge de autorități: „Nivel masiv de abuz”.
Se fac verificări serioase la plățile online. Ce trebuie să știe posesorii de carduri

Autoritățile din domeniu analizează la sânge plățile online. Acțiunea de amploare a început la îndemnul comercianților, potrivit bugetul.ro.În această perioadă, a apărut și un fenomen care a intrat rapid în vizorul ofițerilor.

Te-ar putea interesa și: Revolut vine cu un anunț pentru posesorii de carduri. Compania și-a dublat veniturile

foto: verificări carduri

Plățile online sunt analizate de către autorități. Ce trebuie să știe posesorii de carduri

Tranzacțiile din mediul online au luat amploare în ultimii ani. Drept care, în această perioadă, a apărut un fenomen numit „fraudă prietenoasă”, care a intrat rapid în vizorul autorităților din țară.

Această metodă frauduloasă presupune acțiunea de a cumpăra un produs și de a contesta (dacă acesta nu corespunde cerințelor) tranzacția cu cardul pentru a primi banii înapoi. Pentru a proceda corect în astfel de situații, clientul trebuie să contacteze mai întâi comerciantul, pentru soluționarea problemei.

Însă nu este vorba doar despre asta. Mulți cumpărători apelează la această metodă frauduloasă cu rea-credință, chiar dacă produsul achiziționat nu prezintă probleme, potrivit unui sondaj realizat de Socure.

Aproximativ 100 de miliarde de dolari pierd anual comercianții, din pricina acestei metode de fraudă. Sondajul arată că 40% dintre participanți cunosc pe cineva care a procedat astfel, iar 35% recunosc că au aplicat chiar ei metoda.

„Există dispute legitime, iar procesul de rambursare a fost construit pentru a recunoaşte şi pentru a oferi un fel de ajutor pentru acele dispute legitime. Acum vedem acest nivel masiv de abuz”, a declarat Rodrigo Figueroa, director de operaţiuni al Chargeback Gurus.

Specialiștii din domeniu susțin că depistarea acestor cazuri este dificilă:

„Există o mulţime de statistici în legătură cu creşterea acesteia, dar se pare că aproape că devine un termen pentru tot ceea ce pur şi simplu nu înţelegem. Cuvântul fraudă este uneori folosit cam liber”, a declarat Robert Painter, vicepreşedinte pentru parteneriate la platforma de protecţie împotriva fraudei la platforma Kount, a companiei Equifax.

Te-ar putea interesa și: Schimbare uriașă pentru românii care au carduri la Banca Transilvania! Se întâmplă chiar din această vară