„Personal, nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si, cu ocazia acestor restructurari, vreau sa trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara”, a spus Blejnar, dupa o intalnire cu o echipa de asistenta tehnica din partea FMI, potrivit Mediafax.
Rugat sa precizeze clar la ce se refera cand spune ca nu este multumit de calitatea morala a angajatilor Garzii Financiare, Blejnar a raspuns ca acestia „iau spaga”.
In cadrul discutiilor cu expertii FMI s-a discutat si despre restructurarea mai multor agentii din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la nivel teritorial si chiar inchiderea celor ineficiente.
„Am constatat ca in multe administratii fiscale costul colectarii este foarte mare, adica foarte multi lei cheltuiti la milionul de venituri aduse”, a spus Blejnar.
El a precizat ca un alt criteriu pentru care multe administratii fiscale ar putea fi inchise este cel geografic, unde exista multe administratii foarte apropiate intre ele ca locatii.
„Avem inclusiv situatii hilare cand pe aceeasi strada, in aceeasi localitate, avem doua administratii financiare care deservesc doua regiuni diferite”, a spus Blejnar.
In cadrul discutiilor cu FMI, Blejnar a solicitat membrilor misiunii sa fie foarte intransigenti si foarte fermi in legatura cu problemele la nivelul ANAF, astfel incat solutiile care trebuie adoptate sa fie cat mai corecte.
„Noi nu trebuie sa umblam cu cioara vopsita si nu trebuie sa ne prefacem ca avem un sistem informatic performant. Nu umblam cu manusite. A fost solicitarea mea in calitate de conducator al institutiei sa fie (expertii FMI – n.r.) foarte intransigenti, foarte fermi”, a mai spus Blejnar.