„Astazi (luni), in sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului, am fost invitat sa particip la analizarea unui raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu imi era favorabil. Ordinea de zi a sedintei comisiilor nu a fost publicata din timp, asa cum prevad uzantele. Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA”, a declarat Constantin Buzoianu.
El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor „plangeri nefondate”.
In raport se spune ca exista o suspiciune referitoare la existenta unei presupuse stari de incompatibilitate in care se afla Buzoianu determinata de calitatea de asociat pe care fiul acestuia, Sorin Buzoianu, o are in mai multe societati ce activeaza in domeniul asigurarilor, noteaza [url=http://www.mediafax.ro/economic/seful-comisiei-de-supraveghere-a-asigurarilor-voi-fi-revocat-din-functie-un-cutremur-in-asigurari-ar-face-din-fni-un-mic-incident-10224189]Mediafax[/url].
„[b]Chiar daca eu plec, problemele raman[/b]. In acest context, fereasca Dumnezeu de producerea unui cutremur de magnitudine ridicata. O astfel de situatie va face scandalul FNI sa para un mic accident. O alta problema a industriei asigurarilor o reprezinta amendamentele la Legea 260/2008, care au fost adoptate recent de catre una din comisiile Parlamentului, care sunt anticoncurentiale. In plus, reasigurarea este o alta problema grava a industriei, de fapt lipsa acesteia”, a aratat Buzoianu.