Solvency II, directiva europeana de reglementare pentru asiguratori, care urmeaza sa intre in vigoare la inceputul lui 2013, reprezinta una dintre prioritatile misiunii sale. Referindu-se la complexitatea noii directive, oficialul a declarat ca se va asigura ca regulile Solvency II vor intari rezistenta companiilor de asigurari din UE.
„Trebuie sa avem o abordare corecta fata de Solvency II, iar companiile de asigurari trebuie sa-si alinieze capitalul social in functie de profilul de risc pe care il detin. Oricum, o astfel de schimbare nu ar trebui sa afecteze rolul strategic pe care il are aceasta industrie in economia moderna”, a declarat Balbinot.
„In contextul actual, rolul asiguratorilor este vital pentru acoperirea riscurilor la care este expusa societatea, pentru umplerea golului lasat de rolul redus al sistemelor de pensii de stat in crearea rezervelor pentru pensionare, si pentru indeplinirea rolului de investitori conservatori pe termen lung”, a adaugat noul presedinte.
„Toate aceste roluri cheie ale asiguratorilor ar putea fi amenintate daca Solvency II nu este definit corect. Implementarea Solvency II este, asadar, importanta pentru asiguratorii europeni, pentru economia acestora si pentru protectia clientilor. CEA va lucra permanent pentru a se asigura ca principiile Directivei Solvency II sunt respectate si ca noul cadru de reglementare este adecvat si potrivit pentru acest scop”, a mai spus oficialul CEA.
Sergio Balbinot este managing director al grupului italian de asigurari Generali. El s-a alaturat grupului in 1983, construindu-si cariera in mai multe companii din cadrul grupului, atat in Italia, cat si in alte tari. Revenind la sediul central al Generali, la Trieste, in 1996, Balbinot a fost numit director general adjunct in 1998 si director general in 2000. Din aprilie 2002, a detinut pozitia de managing director, cu responsabilitati pentru afacerile internationale ale grupului, precum si pentru activitatile tehnice si actuariale in Italia si in alte tari, ca de altfel si pentru activitatile de cercetare si dezvoltare.