Capitalul social a fost majorat cu cinci milioane de actiuni, a caror valoare nominala este de 100 lei. Capitalul social al bancii este detinut in totalitate de statul roman.
In perioada 1996-2006, CEC a contribuit la veniturile bugetului de stat prin impozitul pe profit si prin dividende, care au totalizat echivalentul in lei a aproximativ 200 milioane euro, conform oficialilor CEC.
Aceasta infuzie de capital este prima dupa 1989, majorarea capitalului social si a fondurilor proprii din anii anteriori fiind realizate exclusiv prin reevaluarea patrimoniului si prin capitalizarea unei parti a profitului, relateaza NewsIn.
Majorarea capitalului si rezultatele obtinute din activitatea anului 2006 au facut ca fondurile proprii ale CEC sa ajunga la aproape 1,2 miliarde lei. Aceasta valoare reprezinta 17% din totalul activelor bancii, la finele anului trecut, nivel care se incadreaza in standardele uzuale ale sistemului bancar.
„Este, astfel, depasita situatia de sub-capitalizare a CEC, ceea ce pune bazele unei viitoare dezvoltari viguroase si stabile a activitatii bancii”, sustin reprezentantii bancii.
CEC detinea active de 6,12 miliarde lei (1,73 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 4,04% din sistemul bancar romanesc, conform datelor bancii centrale.
La finalul lunii decembrie, procesul de privatizare a CEC-ului a esuat, cand statul a refuzat oferta grecilor de la NBG, in valoare de 560 mil. euro, dupa ce contraofertantul OTP Bank s-a retras din cursa. Conform declaratiilor oficialilor romani, CEC-ul nu era la acea data pregatit in mod corespunzator pentru privatizare.