„O parte dintre angajatii din teritoriu care nu vor mai lucra la supraveghere vor fi relocati in structurile departamentului de statistica, unde este nevoie de personal suplimentar pentru activitatea de diseminare”, au precizat sursele, citate de Mediafax.
Procesul de restructurare nu este definitivat, dar, in principiu, nu vor exista disponibilizari si in centrala BNR.
BNR are 20 de sucursale, dintre care majoritatea sunt calificate sucursale de grad II, trei sunt sucursale de grad I (Timis, Cluj si Iasi), iar sucursala municipiului Bucuresti are un regim special, fiind cea mai mare unitate teritoriala.
Banca centrala a inceput inca un program de restructurare din anul 2000, cand au fost desfiintate toate agentiile teritoriale, concomitent cu inchiderea unor sucursale judetene, a caror activitatea a fost preluata de alte sucursale judetene.
In centrala bancii, functioneaza 23 de directii si Cancelaria BNR, iar numarul total de salariati, inclusiv cei din teritoriu, se ridica la aproape 1.800.
Banca centrala a angajat anul trecut 109 persoane, in timp ce 56 de salariati au plecat din institutie, potrivit datelor prezentate de BNR in raportul pentru 2009.
Acelasi document precizeaza ca la programele de formare profesionala au participat 735 salariati, atat din centrala, cat si din sucursalele BNR, reprezentand 41,5% din totalul personalului.
Astfel, reiese ca BNR a avut anul trecut un numar total de 1.771 angajati.
Salariile angajatilor BNR au fost reduse cu 25% de la 1 iulie, odata cu taierea salariilor in tot sistemul bugetar, masura fiind valabila pana la 1 ianuarie 2011.