Fabrica urmeaza sa fie finalizata în anul 2009, va avea un numar de circa 1.000 de angajati si o capacitate de productie de 20.000-25.000 tone pe an.
„Unul din obiectivele noastre este de a exploata intens triunghiul Bucuresti – Brasov – Rm. Valcea, care reprezinta aproximativ 50-60% din potentialul economic al Romaniei”, a spus Wencz, directorul general al companiei, citat de NewsIn.
Acesta a adaugat ca, prin construirea fabricii de la Buftea Tabco-Campofrio doreste dezvoltarea unui portofoliu extins si variat de produse, în care sa fie incluse nu doar produsele deja traditionale, ci si preparate recongelate, cum ar fi pizza.
Wencz a mai precizat ca va fi pastrata in continuare si actuala fabrica, de la Tulcea, care va fi folosita pentru procesarea primara a materiei prime, dar este posibil ca ea sa fie reprofilata, in viitor, pe productia preparatelor din peste.
La nivel international, dupa achizitionarea lui Oscar Mayer si fuziunea cu Navidul, în cursul anului 2000, Campofrio a devenit lider pe piata spaniola si unul din cei mai importanti jucatori pe piata europeana de preparate din carne, cu o cifra de afaceri de 0,9 miliarde de euro în 2006.
In Romania, Tabco-Campofrio detine o retea de distributie proprie la nivel national si a raportat o cifra de afaceri de peste 34 milioane euro anul trecut.