In acest sens, el a dat exemplul vanzatorilor de flori din Piata Cosbuc, care dau facturi numai pentru sume mai mari.
„A fost ziua de nasterea cuiva si am fost sfatuit sa merg la Piata Cosbuc sa cumpar niste flori. Nu am mai fost inainte in acest loc. Mi-am ales niste flori pentru a face un buchet, mi s-a spus suma si am cerut chitanta. Mi s-a spus ca emit chitanta doar daca cumpar de peste 1.000 de lei. Dupa lungi discutii, care le-au implicat si pe seful unitatii, mi s-a dat un fel de chitanta. Si acesta este un singur exemplu”, a povestit Tanasescu.
In alta ordine de idei, Tanasescu a spus ca Romania nu mai poate continua sa consume prin indatorare externa, pentru ca va ajunge sa aiba aceleasi probleme si in anii urmatori, ci trebuie sa incerce sa adapteze produsele si serviciile locale la ce vor oamenii.
„Atata timp cat consumatorii cauta servicii si produse de calitate si nu le vor gasi pe piata romaneasca acestea vor fi aduse de afara. Daca nu invatam ca trebuie sa adaptam produsele si serviciile la ce vor oamenii, atunci criza a trecut degeaba peste noi”, a spus Tanasescu.
El a dat ca exemplu produsele agricole, subliniind ca aproximativ 70% din ce mancam vine din strainatate.
„Din acest motiv, transformarea agriculturii astfel incat sa aduca bani la PIB ar trebui sa fie dezideratul principal pentru anii viitori”, a explicat Tanasescu.