Țările nordice, atractive pentru românii care își caută de muncă în străinătate. Pe o platformă de recrutare, o companie străină anunță că vrea să angajeze muncitori pentru abator. Salariile sunt atractive, acestea urcând până șa 5.300 de euro lunar. De asemenea, se adaugă și alte beneficii.
„Căutăm muncitori pentru abator (porc) în departamentul de dezosare al unei companii din Danemarca, oameni care doresc să participe la producția zilnică, în tura de seară. Vorbim despre o săptămână de 4 zile”, se arată în anunțul postat pe platforma de recrutare.
Cei care vor să se angajeze acolo trebuie să țină cont de cerințele postului. Se caută oameni cu experiență care știu limba engleză la nivel conversațional, iar angajatul trebuie să dea dovadă de responsabilitate, încredere, să fie implicat, flexibil, stabil, dar și punctual.
De asemenea, angajatul trebuie să fie „robust și pregătit pentru noi provocări solicitante, sociabil și primitor”. Programul de muncă este de patru zile pe săptămână, în tură de seară.
Ce beneficii are angajatul:
-angajare cu contract de muncă danez, contract permanent, în cadrul unei companii daneze;
– salariu plătit la fiecare 2 săptămâni;
– bani vacanță (+12,5%) și SH pay (plată pentru zilele de duminică și sărbători legale);
-suport administrativ constant (inclusiv tax card, yellow card).
Responsabilități: Sarcinile sunt variate, implicând dezosarea: tranșare, porționare, lucru la bandă sau masă, lucru la bucată (după o pregătire prealabilă).
Interesul studenților pentru țările nordice a scăzut în 2024, în ceea ce privește studiile. Germania este acum în atenția tinerilor care își doresc să învețe în străinătate, a declarat Andrei Nicolae, CEO Youni, un startup edtech care dezvoltă o platformă pentru elevii care vor să studieze la universități din alte țări.
Potrivit datelor Youni, elevii care doresc să-și desfășoare studiile în străinătate aplică 70% în SUA și Europa, 20% doar în Europa și 10% în Asia.
„Interesul pentru țările nordice a scăzut din cauza costurilor de viață foarte mari. Chiar dacă universitățile sunt gratuite, costurile de viață foarte mari îi dau înapoi pe studenți, precum și condițiile meteo. Numărul studenților care vor să studieze în Germania crește.
Noi preconizăm că cel mai probabil în 2 ani va atinge nivelul Olandei. Mai putem vedea o creștere de interes și în zona universităților din Franța. Chiar dacă majoritate programelor de studii sunt oferite în limba franceză, sunt din ce în ce mai mulți copii care sunt dispuși să studieze în limba franceză pentru că a beneficia de taxe reduse”, spune Andrei Nicolae.