Cardul de student prezintă un subiect de interes pentru mulți tineri din România. Acesta poate fi utilizat pentru serviciile de bază ale unei bănci, iar avantajele sunt numeroase. Comisioanele și taxele sunt eliminate, în comparație cu ofertele standard. În România, mai multe companii bancare au implementat oferte de interes pentru tinerii care vor să beneficieze de cardul de student. Pentru a-l obține, persoanele interesate trebuie să îndeplinească anumite condiții sau să se încadreze în cerințele băncii la care doresc să deschida cardul studențesc. Informațiile diferă de la o companie la alta, având în vedere că și ofertele variază.
Principalele avantaje ale cardului studențesc oferit de Raiffeisen Bank se referă la faptul că nu se impune comision la tranzacțiile în lei, dar nici la plata efectuată către diferiți comercianți. Persoanele interesate nu trebuie să plătească nimic la achiziția cardului, și la fel de bine, nu se impun costuri pentru administrare sau pentru retragerile lunare în lei, la niciun bancomat, al oricărei bănci din România.
Tinerii care lucrează pot încasa salariul pe acest card, cu zero costuri. Pentru a beneficia de ofertă, tinerii pot aplica direct online. Încasările sunt rapide și nu se impun taxe suplimentare pentru acestea. Cardul este destinat persoanelor cuprinse între 18 și 25 ani, aceasta fiind singura condiție pentru eligibilitate.
BRD-ISIC este un card de student potrivit tinerilor care depășesc vârsta de 14 ani și care sunt înscriși într-o unitate de învățământ acreditată. Valabilitatea este de 5 ani și oferă acces la diferite programe internaționale de reduceri, din 140 țări. MyBRD App este platforma specială prin care studenții sunt puși la curent cu orice tranzacție.
Persoanele interesate pot beneficia de comision zero la emiterea cardului, pot efectua retrageri în numerar, plăți în lei către comercianți sau pentru facturi. Studenții pot afla în orice moment situația cardului, prin interogarea soldului, simplu și rapid. Cartelele pot fi încărcate, de asemenea, cu ajutorul acestui card, pentru rețelele de telefonie Orange, Telekom și Vodafone. Administrarea cardului costă 10 lei pe an, iar la aceeași sumă, studenții pot solicita înlocuirea cardului, dacă este cazul.
Pentru schimbarea codului PIN, trebuie să se achite suma de 2 lei, fie că acțiunea este efectuată la un ATM BRD sau la oricare altă companie bancară. Retragerile în numerar de pe cardul de student la un ATM BRD sunt comisionate cu 0.2% min. 0.9 lei, iar la un ghișeu POS BRD, cu 0.5% min. 5 lei.
Cardul de student oferit de BCR este destinat tinerilor între 18 și 22 ani. Contul se poate deschide online, procedura fiind una destul de simplă. Beneficiarii au zero comision, însă condiția este aceea de a face minim o tranzacție în fiecare lună, prin aplicație sau direct cu cardul. În caz contrar, se percepe un cost de 8 lei în fiecare lună. După împlinirea vârstei de 22 ani, se adaugă condiția de încasare a sumei de minim 1000 lei / lună.
Zero comision și zero obligații sunt promisiunile aduse de cardul de student oferit de ING. Persoanele interesate trebuie să aibă între 18 și 24 ani, iar astfel, vor putea scoate bani fără card de la orice bancomat ING, vor putea accesa opțiunea de economisire în timp ce cheltuiesc, iar plățile pot fi făcute cu ușurință cu telefonul la POS. Nu se impun comisioane pentru transferuri, încasări sau retrageri. Prin numărul de telefon, tinerii pot face plată prin numărul de telefon al persoanelor care au cont ING, banii intrând instant în cont. Pentru a obține această ofertă, studenții trebuie să se prezinte la un sediu al băncii sau 100% online, prin HomeBank.
La Banca Transilvania, stundeții pot beneficia de Pachetul College! Cardul de student persoanelor cuprinse între 14 și 18 ani, deschiderea și administrarea contului nu implică costuri. Beneficiarii se bucură de 0 comision la eliberarea de numerar de la ATM BT, dar și la interogarea soldului sau la plățile realizate pe internet.