Londra este pe prima pozitie in ceea ce priveste cresterea economica si acumularea de capital, pentru urmatorii cinci ani, depasind Parisul, potrivit unui studiu al companiei de consiliere financiara Jones Lang LaSalle.
Dublin a ramas pe locul al treilea in acest clasament, in timp ce Madrid si Stockholm au ocupat al patrulea, respectiv al cincilea, depasind Munchen si Helsinki, relateaza NewsIn.
Potrivit studiului, Bucurestiul va cunoaste cea mai mare dezvoltare in domeniul imobiliar intre anii 2006-2010, dintre toate capitalele europene.
Totusi in ciuda faptului ca Bucurestiul va beneficia de aceasta crestere, ratingul destul de scazut acordat mediului de afaceri din Bucuresti a obtinut doar locul 58 in clasamentul general realizat de compania de consiliere.
Aceste rezultate au fost obtinute pe baza indicelui de crestere europeana regionala, E-REGI, calculat de specialistii companiei Jones Lang LaSalle. Compania intentioneaza sa transforme acest indice intr-un instrument de referinta pentru investitori.
„Pietele de investitii imobiliare europene sunt in crestere si, din acest motiv, este din ce in ce mai important ca investitorii sa poata evalua pietele din regiune”, a declarat presedintele pentru cercetare europeana al Jones Lang LaSalle, Nigel Roberts.
Londra a beneficiat, in cadrul acestei noi evaluari, de previziunile de crestere economica solida, climatul favorabil investitiilor, diversitatea populatiei si de statutul de gazda a Olimpiadei din 2012. Londra este si singurul oras britanic ce a obtinut un loc favorabil in acest clasament, cele mai bine pozitionate fiind Manchester si Bristol, care s-au clasat abia pe locurile 23, respectiv 41.
Printre primele 20 de orase europene, evaluate in functie de cresterea economica si de potentialul de a genera bogatie, au fost si cinci orase nordice, trei spaniole, trei germane si doua din Franta, insa nici un oras italian sau din centrul Europei.