Una dintre cele 8 banci este Raiffeisen, insa celelalte nu sunt cunoscute in mod public.
Prezentarea rapoartelor pozitive despre clienti face parte din faza a doua a Biroului de Credit, a explicat Epure. In acest fel, institutiile de credit membre ale Biroului de Credit vor sti toate informatiile complete despre clienti, cate credite au, daca inregistreaza datorii si mai ales care este valoarea totala a debitelor datorate bancilor.
Pana in prezent, la Biroul de Credit se primeau informatii doar despre datornici, a mai spus Epure.
2,3 milioane de romani, inregistrati la Biroul de Credit
Biroul de Credit a prezentat institutiilor bancare rapoarte despre circa 2,3 milioane de persoane, adica peste 10% din populatia Romaniei. Totalul informarilor legate de bonitatea clientilor s-a referit, pana in prezent, la 11 milioane de persoane.
Biroul de Credit a inregistrat marti un nou record, eliberand intr-o singura zi 29.000 de rapoarte de credit.
23 de institutii ofera in prezent informatii Biroului de Credit despre persoanele cu restante la plata creditelor. Alaturi de institutiile bancare, la Biroul de Credit isi prezinta datele sase societati de credit, una de leasing si una de asigurari.
Restant la 13 credite
Recordul in materie de restante la banci il detine un roman care a reusit performanta de a lua 13 credite.
Este o situatie mostenita de dinainte de perioada inscrierii participantilor in sistemul de credit. Persoana respectiva nu si-a declarat creditele si astfel a putut lua acest numar record. Cum la vremea respectiva, institutiile bancare nu furnizau informatie pozitiva Biroului de Credit, nu s-a stiut cate credite avea, a declarat Serban Marian Epure.
Odata cu prezentarea de catre toate bancile a informatiilor pozitive privind clientii sai, vom putea sa oferim rapoarte complete privind nivelul de indatorare a clientilor. In acest fel, se vor putea elimina fraudele, a mai declarat directorul Biroului de Credit.