Afirmatia lui Kerviel a fost facuta publica de catre Jean-Claude Marin, procurorul care ancheteaza cazul.
Actiunile sale „nu au avut drept scop obtinerea unor profituri personale”, a declarat traderul SocGen, in fata anchetatorilor. In principal, conform spuselor procurorului, Kerviel a incercat prin aceste disimulari sa isi protejeze imaginea de trader si sa ascunda pierderile pe care le cauzase bancii in numele careia opera.
Parchetul din Paris a deschis o ancheta juridica pe baza unor acuzatii de „fals si uz de fals”, si „introducerea de date intr-un sistem automatizat”, a adaugat Martin.
Un jurnalist al postului de radio Europe 1, Jean-Pierre Elkabbach, l-a intrebat pe Daniel Bouton, presedintele Soc Gen, daca este posibil ca Jerome Kerviel sa „fi vrut sa falimenteze banca Societe General, pentru ca o banca ruseasca sa profite de pe urma acestui eveniment”, ipoteza care circula pe pietele financiare.
Acesta a respins insa aceasta idee, precum si „teoriile conspirationiste” conform carora traderul ce a cauzat pierderile este de fapt un agent al unei banci straine sau un „tap ispasitor”, caruia i s-au atribuit si pierderi care, de fapt, ar fi fost cauzate de catre criza creditelor ipoetcare din Statele Unite ale Americii.
Bouton a reafirmat ca banca are in prezent o situatie financiara stabila, fiind chiar pe cale de a achizitiona banca ruseasca Rosbank, a doua ca marime din Rusia, in cadrul careia este deja actionar.
Presedintele SocGen a precizat ca achizitia va fi finalizata la data de 11 februarie si ca banca „dispune de fonduri suficiente pentru a acoperi aceasta achizitie”, conform AFP.