Programul dedicat angajatilor Bancii Transilvania, „Formare profesionala continua pentru angajatii din domeniul financiar-bancar Adaptiba Team”, a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. [b]Investitia totala a fost de aproximativ 400.000 de euro[/b], din care circa 300.000 de euro din fonduri europene.
„Obiectivul central al programului a fost dezvoltarea competentelor profesionale ale angajatilor Bancii Transilvania, pentru cresterea adaptabilitatii si competitivitatii pe piata muncii”, a spus Nevenca Doca.
Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a 18 luni, cu incepere din 1 iulie 2010 pana in decembrie 2011. Aproape 750 de angajati ai Bancii Transilvania au beneficiat de peste 3.600 de zile de training, tematica fiind foarte variata: de la presentation skills, negociere, tehnici de vanzare, vanzare consultativa, formarea de formatori, management general, management de proiect, management de proces, management de inovare, la managementul si organizarea vanzarilor.
Florin Rusu, director adjunct Resurse Umane in cadrul bancii, a precizat ca obiectivul acestui program a fost formarea unei echipe care sa sustina in anii urmatori formarea interna.
Conform acestuia, toti participantii au sustinut un [b]examen de certificare la final[/b] si nu au existat cazuri de nepromovare.
Participantii au avut parte de 9 programe de formare. Un participant a participat, in medie la 3-5 zile de curs. Cursurile s-au defasurat pe parcursul a 8 ore pe zi.
„Acest program, derulat din fonduri europene, a venit in completarea programelor interne de dezvoltare si a oferit angajatilor bancii noastre ocazia de a-si continua pregatirea profesionala, de a fi specialisti mai buni si de a contribui astfel la performanta companiei. Mai mult decat atat, proiectul a adus in cadrul Bancii Transilvania standarde superioare, europene, in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala la locul de munca”, a spus Nevenca Doca.
[b]Pregatirea angajatilor se vede in rezultatele bancii[/b]
Nevenca Doca a mentionat ca, in principal, in mai putin de 2 luni se vad rezultatele pregatirii profesionale a angajatilor in business-ul bancii.
Ea considera ca la rezultatele bune ale bancii din acest an au contribuit si cursurile adresate angajatilor.
Profitul net al Bancii Transilvania a crescut in primele 9 luni ale anului cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind de [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/banca-transilvania-si-a-crescut-profitul-cu-peste-50-in-primele-9-luni-69988/ ]106,90 milioane lei[/url].
De asemenea, activele bilantiere au atins valoarea de 23,57 miliarde de lei, in crestere fata de sfarsitul lui 2010, cand acestea erau de 21,589 miliarde de lei.
Florin Rusu a subliniat ca angajatii care au urmat aceste cursuri nu au avut nicio obligatie fata de banca.
El a adaugat ca au existat si angajati care au facut aceste cursuri si apoi au plecat din banca, dar au fost si altii care si-au dezvoltat abilitatile si au fost promovati.
Echipa de implementare a acestui program a cuprins atat angajati ai Bancii Transilvania, cat si colaboratori externi. Din partea BT au fost implicate 6 persoane, fiecare membru aducandu-si contributia prin specializarea pe care o are in cadrul BT: management de proiect, contabilitate, PR, consiliere juridica, respectiv logistica.
Banca Transilvania are experienta de peste 10 ani in derularea proiectelor destinate formarii si dezvoltarii profesionale a angajatilor, respectiv de un an si jumatate in implementarea proiectelor finantate din Fondul Social European prin POSDRU.