„Vom investi in utilaje pentru retehnologizare, iar in aceasta toamna prioritara este partea de ambalare a produselor”, a declarat Ioan Popa, managerul general Transavia.
La sfarsitul lunii august, actionarii Avicola Brasov au hotarat numirea lui Ioan Popa in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dupa ce acesta a cumparat pachetul majoritar al companiei. Popa detine in prezent 70% din capitaulul social al Avicola Brasov, care valoareaza 4 milioane de euro.
„La momentul preluarii, societatea inregistra pierderi si datorii foarte mari, astfel ca pentru a putea rentabiliza afacerea, a fost necesar sa recurgem la schimbari din prima zi”, a adaugat Ioan Popa, detinatorul pachetului majoritar de actiuni la Avicola Brasov.
Printre modificarile operate la Avicola Brasov de catre actionarul majoritar, se numara vanzarea unor locatii ale societatii, retehnologizarea abatorului si fermelor ramase, achizitionarea de noi mijloace de transport pentru carne, furaje si cereale, pentru ca planurile de a aduce societatea pe profit sa poata fi concretizate incepand cu 2008.
In prezent, productia de carne la Avicola Brasov nu depaseste 10.000 de tone anual, insa odata cu implementarea standardelor tehnologice, la sfarsitul lui 2008, productia de carne in viu se va dubla, ajungandu-se la o cota de piata de 20% pentru Transavia, potrivit reprezentantilor companiei.
O alta masura luata de conducerea Transavia la data preluarii a fost restructurarea personalului societatii Avicola Brasov, de la peste 760 la 500 de persoane.
Transavia este o societate pe actiuni cu capital privat romanesc infiintata in anul 1991, care are ca obiect de activitate principal cresterea pasarilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate si sfarsind cu activitati de transport si distributie, comercializarea de material biologic, furaje, produse si semipreparate din carne de pasare.
In prezent, societatea are o capacitate de crestere de 1,8 milioane de pui pe serie in 6,5 serii pe an, astfel realizandu-se anual peste 30.000 tone carne viu. Compania Transavia realizeaza peste 85 tone de carne de pui pe zi, capacitatea totala de productie a abatorului fiind de 50.000 tone pe an.