„Biroul nostru din Bucuresti a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro, din care totalul incasarilor s-a ridicat la 12,1 milioane de euro”, a spus Gabriel Zbarcea, citat de NewsIn.
„Avem acelasi ritm de crestere din 2006 si ne-am propus sa pastram acest trend si in 2008. Pentru acest an, estimam o cifra de afaceri de 17 milioane de euro si incasari efective de cel putin 15 milioane de euro”, a adaugat managing partner-ul casei de avocatura.
Potrivit acestuia, cele mai solicitate servicii au fost cele din M&A/corporate, real estate si banking. O pondere relativ insemnata au avut-o insa si litigiile domestice si arbitrajele internationale.
Conform unui top al tranzactiilor pentru anul 2007, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost cea mai activa casa de avocatura, printre cele mai importante proiecte numarandu-se listarea actiunilor Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
„In mod special, listarea Erste Bank a fost unul dintre cele mai frumoase proiecte care a consemnat de altfel si o premiera pentru piata de capital autohtona: tranzactionarea unei companii internationale prin procedura de tip passporting”, a afirmat Zbarcea.
„Pentru noi, a fost o adevarata provocare sa contribuim la implementarea cadrului legal necesar pentru a permite listarea actiunilor Erste la Bucuresti, incluzand aici redactarea reglementarilor pentru generalizarea sistemului de conturi globale si a imprumutului de actiuni prin procedura de tip passporting”, a mai spus reprezentantul casei de avocatura.
De asemenea, un alt proiect important a fost implementarea procesului de „unbundling” la nivelul Electrica Oltenia, care a presupus separarea activitatilor de distributie si furnizare de energie electrica desfasurate de Electrica Oltenia.
„In acest proiect am asistat CEZ, actionarul majoritar la Electrica Oltenia. Entitatile rezultate in urma procesului de separare sunt CEZ Distributie si CEZ Vanzare. A fost primul proces de unbundling finalizat cu succes in Romania inainte de termenul legal (30 iunie 2007)”, a precizat Zbarcea.
Printre celelalte tranzactii semnificative se numara achizitia lantului de supermarketuri Artima de catre Carrefour, vanzarea pachetului majoritar de actiuni in DoMo, privatizarea Daewoo Automobile Romania, vanzarea unei filiale a OMV Group / Petrom catre un investitor olandez, achizitia Felicia Shopping Centre de catre ING Real Estate, vanzarea terenului detinut de OMV Group / Petrom catre Raiffeisen Evolution.
Totodata, casa de avocatura a fost implicata si in achizitia pachetului de control in mai multe proiecte rezidentiale din Bucuresti, Brasov si Ploiesti de catre Rothschild Private Equity Management, vanzarea unui pachet de actiuni detinut in E-jobs catre un fond de investitii, achizitia Certasig de catre Royalton Partners si vanzarea pachetului majoritar in Certinvest catre Aviva.
In prezent, conform lui Gabriel Zbarcea, Tuca Zbarcea & Asociatii este implicata in cateva dintre cele mai importante proiecte ale anului 2008, printre care tranzactia privind vanzarea participatiilor detinute de BCR, BRD si BT la Asiban. „Multe altele, aflate in curs de finalizare sau in stadiu incipient sunt, deocamdata, confidentiale”, a adaugat reprezentantul casei de avocatura.
Tuca Zbarcea & Asociatii a anuntat promovarea, la inceputul lunii ianuarie, a cinci avocati seniori la statutul de parteneri ai firmei, numarul partenerilor ajungand la 15. In prezent, echipa casei de avocatura cuprinde 110 avocati si salariati, dintre care 75 sunt avocati (15 parteneri si 60 de avocati colaboratori).
In materie de resurse umane, pentru anul 2008, compania si-a propus introducerea unor programe si facilitati suplimentare, cresterea numarului de training-uri profesionale de specialitate, cooptarea de noi avocati si continuarea politicii de promovare a unuia sau mai multor parteneri din randul avocatilor seniori.