„Scopul nostru este sa ajungem la preturi ale energiei mai mici. Concurenta pe piata romaneasca este reala, dar este scazuta”, a declarat Piebalgs, citat de NewsIn, adaugand ca Romania trebuie sa isi creasca eficienta energetica si concurenta interna prin separarea furnizorilor de distribuitori.
Deocamdata UE trebuie sa ofere o strategie energetica si sa gaseasca un consens in privinta folosirii energiei nucleare. Aceste subiecte vor fi discutate intre sefii de state la inceputul lunii martie. „Lumea va fi un loc mai putin sigur daca UE nu va avea energie nucleara. Dar suntem constienti ca trebuie sa gasim standarde de securitate mult mai inalte”, a completat comisarul european.
In ce priveste strategia energetica interna, oficialii MEC au in vedere schimbarea situatiei de dependenta fata de Rusia in distributia de gaz metan si punerea in functiune a reactoarelor 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda pentru ca in urmatorii 7 ani, Romania sa devina cel mai important actor energetic din Europa de Sud-Est.