UE avertizează toți românii care au carduri și conturi la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING, dar și la celelalte unități bancare din toată țara, potrivit bugetul.ro. Despre ce este vorba?
Te-ar putea interesa și: Când apare portofelul digital în România. Aplicația este disponibilă deja în mai multe țări din UE
foto: Raiffeisen Bank
Un ordin UE schimbă regulile pentru românii care au carduri sau conturi deschise la aiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING, dar și la celelalte unități din țara noastră. Veștile, însă, nu sunt rele. Chiar dacă, în ultimul timp, piața bancară din țară a trecut prin multe modificări (ca urmare a directivelor venite de la UE), clienții băncilor mari de la noi din țară vor beneficia de un serviciu nou.
Deoarece tranzacțiile prin carduri sunt din ce în ce mai frecvente, iar „banii gheață” sunt tot mai rar folosiți în tranzacții, UE a dat startul unui proces complex, din care clienții băncilor au de câștigat. Marele dezavantaj, însă, îl reprezintă viteza cu care se fac transferurile interbancare.
Începând din data de 17 iulie, numărul băncilor din România care oferă serviciul de plăți instant a ajuns la 14, odată cu implementarea sistemului și de către TechVentures Bank. Transferurile se fac în doar câteva secunde la aceste bănci, în comparație cu, poate, câteva zile.
„Suntem încântați să lansăm serviciul de Plăți Instant, care reprezintă un pas important în direcția digitalizării și modernizării serviciilor bancare pe care le oferim clienților noștri. Acest serviciu va transforma modul în care utilizatorii își gestionează finanțele personale și va aduce un plus de confort și siguranță în viața de zi cu zi”, a transmis Mariella Buculei, Director General Adjunct TechVentures Bank.
Ordinul UE vizează obligația de a implementa sistemul de plăți instant în cazul tranzacțiilor în euro. România are ca termen limită de adoptare a măsurii finalul anului 2026.
Te-ar putea interesa și: Ursula von der Leyen va conduce și noua Comisie Europeană. Care sunt cei 2 candidați trimiși de guvernele țărilor din UE