Creditul are o maturitate de sapte ani, si va fi folosit pentru achizitia de echipamente de tratare si procesare.
Potrivit comunicatului, fabrica a necesitat o investitie totala de circa 10 milioane euro. GreenWEEE este amplasata in localitatea buzoiana Frasinu, avand o suprafata totala de 10.795 mp. Fabrica are o capacitate de procesare de 50.000 de tone de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice – n.r.) pe an, ceea ce reprezinta de trei ori mai mult fata de cantitatea colectata in Romania in 2008, se mentioneaza in comunicat.
Potrivit lui Rasvan Radu, presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank, banca si-a propus sa ofere in Romania finantari pentru industrii durabile si nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen.
„In prezent, ne propunem sa desfasuram o campanie nationala de finantare a consiliilor locale si judetene si a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asupra mediului. Pentru o mare parte dintre ele acordam si consultanta in vederea accesarii fondurilor structurale”, a adaugat Radu.
UniCredit Group si World Wildlife Fund au semnat recent un parteneriat strategic international care prevede masuri de sustinere a mediului si de combatere a schimbarilor climatice in sectorul bancar.
In proiectul de sustinere a mediului au fost stabilite praguri de reducere a emisiilor de gaze nocive pentru birouri si sucursale, si a emisiilor indirecte, legate de activitatile de creditare si de investitii ale Grupului financiar, se mentioneaza in comunicat.