Exista insa unele ingrijorari, legate de faptul ca majoarrea salarilor va fi peste productivitate, veniturile inregistrand o crestere anuala de 14% in intervalul septembrie 2007 -septembrie 2006, fata de o crestere a productivitatii de doar 10% in aceeasi perioada, mentioneaza UniCredit in raportul „The CEE region and the global liquidity crisis – macroeconomic and sectoral overview”..
Industria lemnului si a porduselor prelucrate din lemn a fost una dintre cele mai dinamice in primele trei trimestre, raportat la aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand o crestere cu 24% si este de asteptat ca ritmul sa se mentina, date fiind resursele de lemn ale Romaniei, se afirma in raport. Mai multi investitori internationali au declarat ca au intentia de a investi pe acest segment.
Cresterea domeniului constructiilor a sustinut majorarea productiei de materiale de constructie, cu 18% in primele trimestre din 2007, comparativ cu aceeasi perioada a 2006.
Totodata, sectorul echipamentelor electrice si optice a fost una din industriile cu mare succes la export, si reprezinta fundamentul imbunatatirii capacitatii de export a Romaniei.
Mijloacele de transport, segmentul constructiilor si comunicatiilor sunt sectoare care s-au dezvoltat cel mai pregnant in ultimul an. Agricultura, domeniul forestier si piscicol, segmentul alimentelor si bauturilor, petrolul si produsele petroliere, industria chimica si produsele chimice, masinile si echipamentele au inregistrat in primele trei trimestru din 2007 evolutii similare cu aceeasi perioad a anului 2006.
O inrautatire a situatiei s-a observat in cadrul industriei miniere, care a inregistrat o regresie continua in ultimii ani, a industriei textile si cea a pielariei.