Potrivit acestora, decizia de achizitie este urmarea logica a unei colaborari inceputa inca din 1990, cand UPS si-a oferit pentru prima data serviciile clientilor din Romania prin intermediul Romtrans SA, compania-mama a TCS.
UPS estimeaza ca va finaliza tranzactia in al doilea trimestru al anului 2008, in functie de parcurgerea etapelor contractuale ce trebuie urmate.
„Acest acord ofera o multitudine de oportunitati pentru clientii UPS care doresc sa desfasoare operatiuni inspre sau dinspre Romania. Avand control direct asupra retelei noastre, UPS va beneficia de flexibilitatea necesara pentru a-si extinde activitatea si a investi in infrastructura, tehnologie, brand si dezvoltarea resurselor umane”, a declarat Wolfgang Flick, presedintele UPS Europa.
TCS, cu sediul in Capitala, ofera servicii de curierat international, printr-o retea extinsa la nivel national, in orase Bucuresti, Timisoara si Constanta si face legatura cu reteaua globala UPS prin intermediul unei curse aeriene intre Bucuresti si Koln in fiecare zi a saptamanii.
[quote=Wolfgang Flick, presedintele UPS Europa]Clientii nostri ne vor aprecia, stiind ca putem face fata cererii intr-o tara al carei PIB creste cu o viteza de 3 ori mai mare decat cresterea medie in UE[/quote]
TCS are 100 de angajati, acestia alaturandu-se, in urma fuziunii, celor 40.000 de angajati ai UPS, la nivel global.
In 2007, volumul exporturilor dinspre Romania intermediate de UPS s-a majorat cu 10% comparativ cu anul precedent.
Avand sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste mai mult de 200 de tari si teritorii in intreaga lume. Actiunile companiei sunt tranzactionate la Bursa din New York.