Masura ar putea fi luata in cazul in care autoritatile vor constata ca efortul bugetar in acest sens ar fi compensat de efectul de stimulent al unei astfel de decizii, a mentionat ministrul, citat de NewsIn.
„Am facut o evaluare pentru marirea plafonului de deductibilitate. M-am consultat in acest sens si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, dar trebuie sa evaluam raportul intre impactul bugetar si efectul pozitiv al unei astfel de masuri”, a spus Vosganian.
El a precizat ca este in favoarea majorarii pragului de deductibilitate, care a fost solicitat si de fondurile de pensii, „dar trebuie evaluat impactul pe care l-ar avea asupra bugetului astfel de masuri”.
Vosganian a aratat ca majorarea plafonului de deductibilitate de la 200 la 250 de euro pe an nu ar fi relevanta, fiind necesar un nivel cel putin dublu fata de cel actual pentru a deveni un stimulent in atragerea de clienti la fondurile de pensii facultative.
Referitor la termenul de la care ar putea fi operata acesata majorare, ministrul Finantelor a spus ca este cel mai probabil sa se intample de la 1 ianuarie 2009 sau, ” daca se dovedeste ca nu incarca bugetul pe 2008, care este deja solicitat, masura ar putea fi luata chiar de la 1 octombrie 2008 sau de la 1 noiembrie”.
In luna iunie, Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a declarat intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro ca doreste o majorare a deductibilitatii cuprinsa intre 500 si 1.000 euro.