„Eu am stat un an in Palatul Victoria, fiind consilier al premierului din 2000, Mugur Isarescu. Am plecat de acolo cu convingerea ca in Romania un premier si un Guvern trebuie sa fie sustinuti de partide”, a spus Vasilescu la RFI, intrebat daca s-ar impune un premier tehnocrat.
„Personal, [b]nu cred in ideea Guvernului de tehnocrati[/b], pentru ca daca nu ai in spate ca prim-ministru un partid care sa te sustina si sa fie un partid puternic sau coalitie de partide care sa te sustina, este greu sa faci echilibristica la Palatul Victoria si sa impaci toate sperantele, toate interesele si toate nevoile de acolo. Pentru ca si sperantele sunt mari si interesele sunt mari si nevoile sunt si mai mari”, a adaugat el.
Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/premierul-emil-boc-a-demisionat-cine-ii-va-lua-locul-video-73546/]a decis sa depuna mandatul Guvernului[/url].
Vasilescu a aratat ca impactul schimbarii unui Guvern pe timp de criza asupra economiei depinde de gradul de incredere a opiniei publice in noul Cabinet.
„De obicei, exista impact, sigur ca da, o schimbare de Guvern e un lucru important. Pentru Banca Nationala, lucrurile sunt simple: [b]Banca Nationala nu se amesteca in alegerea Guvernului, dar colaboreaza cu Guvernul pe care ni-l da tara[/b]. Daca un nou Guvern nu da incredere opiniei publice, atunci impactul este negativ. Daca un nou Guvern da o speranta si o raza de incredere, impactul este cu siguranta pozitiv”, a spus Adrian Vasilescu.