Veniturile banesti au fost, in medie, de 1.952 lei lunar pe gospodarie (672 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 439 lei lunar pe gospodarie (151 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (48%), in timp ce prestatiile sociale au reprezentat 24,7%. Veniturile din agricultura au reprezentat 2,6%, veniturile din activitati neagricole independente 2,9%, iar cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei 1,8%.
In trimestrul al patrulea, veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 26,9% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 10,1% mai mari fata de ansamblul gospodariilor. In urban, veniturile gospodariilor au provenit in proportie de 60,9% din salarii, de 23,6% din prestatii sociale, veniturile in natura reprezentand 9,3% din total.
Populatia a cheltuit in T4 aproape 90% din veniturile totale
In trimestrul al patrulea, cheltuielile totale ale populatiei au fost, in medie, de 2.143 lei lunar pe gospodarie (738 lei pe persoana) si au reprezentat 89,7% din nivelul veniturilor totale.
Produsele alimentare si bauturile nealcoolice au detinut, in trimestrul al patrulea, in medie, 40,3% din consumul gospodariilor, in timp ce cheltuielile cu locuinta (apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinere) au reprezentat 21% din banii cheltuiti.
Cheltuielile efectuate de gospodarii pentru sanatate au reprezentat 4,3% din totalul cheltuielilor, in timp ce pentru educatie s-au cheltuit 0,9%.