Veniturile totale medii lunare au fost, in primul trimestru al anului, de 1.998 lei pe gospodarie, repsectiv de 685 lei pe persoana.
In aceeasi perioada, veniturile banesti au fost in medie de 1.612 lei lunar pe gospodarie (553 lei pe persoana), iar veniturile in natura, de 386 lei lunar pe gospodarie (132 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,1% din veniturile totale ale gospodariilor).
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale in proportie de 21,8%, veniturile din agricultura – cu 1,9%, veniturile din activitati neagricole independente – cu 2,4% si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei – cu 0,4%, respectiv 1,6%.
In urban, veniturile gospodariilor au provenit in proportie de 63,5% din salarii si de 20,2% din prestatii sociale, veniturile in natura reprezentand 10,6% din total.
In rural, principala sursa a veniturilor gospodariilor a reprezentat-o productia agricola, care a asigurat 38,0% din total.
Cheltuielile totale ale populatiei au fost in primul trimestru, in medie, de 1.806 lei lunar pe gospodarie (619 lei pe persoana) si au reprezentat 90,4% din nivelul veniturilor totale.
Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale.
O componenta a consumului, cu pondere relativ mare in cheltuieli, este legata de locuinta (apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei).
In ianuarie-martie 2008, pentru locuinta s-a alocat in medie 23,2% din cheltuielile de consum, cea mai mare parte a cheltuielilor fiind absorbita de consumul de utilitati necesare functionarii si incalzirii.