O companie din România introduce sistemul de lucru de 4 zile pe săptămână, pentru care angajaţii pot opta începând cu luna ianuarie 2023. Decizia vine pe fondul rezultatelor pozitive ale programului-pilot derulat pe parcursul a 6 luni, potrivit Profit.
ING Hubs România, hub-ul global de tehnologie al ING Group, vor putea lucra patru zile pe săptămână, iar această nou sistem de lucru se va face voluntar și gradual, doar pe bază de înscrieri.
Adoptarea noului sistem de muncă este în acord cu legislația în vigoare. Mai exact, în loc de 5 zile de lucru, cu 8 ore/zi, aceștia vor putea lucra 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/zi. Mai mult decât atât, angajații au opțiunea de a trece la varianta cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile și 0,5 zile libere pe săptămână.
Conform Codului Muncii, această schimbare va permite astfel păstrarea a 40 ore de lucru/săptămână aferente unui program de lucru full-time.
„Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate”, spune Marian Ion, CEO ING Hubs România.
Nouă echipe de angahați din cadrul ING Hubs România au testat deja acest sistem nou de lucru cu patru zile pe săptămână. Compania a realizat un proiect-pilot pe o perioadă de șase luni, timp în care a analizat și monitorizat productivitatea, viteza de răspuns în cazul incidentelor, numărul orelor de lucru suplimentare necesare, nivelul de satisfacție a angajaților, moralul acestora și gradul de încărcare.
Cu toate acestea, modelul de lucru în cadrul companiei ING Hubs România va rămâne unul hibrid. Mai exact, angajații vor putea lucra de la sediul firmei, cât și de acasă sau din alt loc decât cel de la birou. Așadar, compania oferă angajaților posibilitatea de a lucra de acasă sau de la noul sediu de pe Calea Victoriei, iar fiecare echipă va avea libertatea de a-și stabili propriul mod de lucru.
Anul acesta, ING Hubs are mai multe obiective, iar unul dintre ele face referire la dezvoltarea proiectelor din principalele zone ale companiei, precum: core banking, managementul datelor, aplicații mobile și produse bancare digitale.
De asemenea, compania caută să își întregească echipele cu specialiști care, pe lângă abilitățile tehnice, au o bună înțelegere a domeniului de business și experiență în dezvoltarea de produs. Astfel, compania va opta pentru studenți, tineri absolvenți sau specialiști aflați la început de drum în domeniul IT.
În acest sens, ING Hubs România va derula, în luna februarie, o serie de programe de formare intensivă, care vor fi remunerate. Tinerii vor avea posibilitatea de-ași dezvolt abilitățile de programare alături de specialiști din cadrul organizației. {Dev}School – Java League și International Talent Programme sunt două astfel de programe dedicate celor aflați la început de drum.
La sfârșitul anului trecut, hub-ul de tehnologie din România al ING Group a înregistrat o cifră de afaceri de 113 milioane de euro (date preliminare) cu 1.600 angajați.
Planul companiei pentru 2023 este de a continua creșterea dinamică până la borna de 150 de milioane de euro cifră de afaceri și de a extinde echipa la 1.800 oameni.
Citiți și: Toți angajații din România sunt vizați! PSD ar avea planuri mari