Anunțul făcut de ENEL. Reclamațiile făcute de clienți privind distribuția de energie electrică sunt tot mai multe și mai dese. Recent, oamenii s-au trezit că au mai multe facturi într-o lună și nu au înțeles de unde vine această schimbare și de ce trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.
”Din punct de vedere al formatului facturii nu sunt modificări. Ceea ce este diferit în factura emisă în această perioadă este perioada facturată. Dacă ne aducem aminte, în decembrie 2022, am avut 2 modificări legislative majore, care au impactat întreg procesul de facturare, iar în luna ianuarie facturile emise către clienți au fost pentru jumătate de lună, pentru perioada 1-15 decembrie 2022.
În facturile emise în această perioadă, clienții regăsesc două perioade facturate, perioada 16-31 decembrie și consumul aferent lunii ianuarie. Primele 15 zile au fost facturate în ianuarie, iar acum revenim și facturăm și cealaltă jumătate a lunii decembrie împreună cu consumul din ianuarie“, a explicat Ioana Krekan, la DC News.
”Cele mai recente modificări legislative în domeniul energiei, cu impact asupra modului de facturare a consumului tău de energie electrica și gaze naturale, au intrat în vigoare în a doua parte a lunii decembrie 2022.
În acest moment, noi, furnizorul tău de energie, continuăm să actualizam sistemele noastre informatice, astfel încât să reflecte aceste modificări legislative. Acest lucru ne determină să emitem facturile aferente consumului tău de energie electrica si gaze naturale cu întârziere.
Ne cerem scuze pentru acest lucru, însă această activitate este necesară pentru a reflecta corect și complet măsurile legislative referitoare la plafonarea prețului la energie”, a transmis Enel.
Compania publică de electricitate din Grecia, PPC, a continuat procesul pentru achiziția companiei Enel România. Grupul italian își vinde acțiunile din țara noastră, iar procesul se îndreaptă către o direcție bună.
Grecia se află în ultima etapă pentru achiziția afacerilor grupului Italian din România, Enel! PPC va plăti 1.3 miliarde de euro, dintre care 500-600 milioane din această sumă reprezintă datoriile, spune economica.net.
Compania greacă va achita 500 milioane de euro din fonduri proprii, urmând să se împrumute de încă 800 pentru a finaliza tranzacția. Aceasta va fi prima achiziție pe care PPC o face în afara granițelor.
Până la ora actuală, sursele spun că aceasta ar fi ultima zi de negociere, în timp ce altele afirmă că termenul va suferi o modificare și va fi extins cu câteva zile. În afara acestor detalii, directorul general al grupului de utilități Enel, Francesco Starace, a menționat la jumătatea acestei luni că vânzarea merge „în direcția potrivită”.
Inițial, vânzarea activelor din România a fost prelungită până la data de astăzi, 28 februarie. La jumătatea lui decembrie 2022, compania grecească a semnat un acord cu grupul italian de utilități, pentru posibila achiziție. PPC a analizat inclusiv posibilitatea de a cumpăra domeniul din Bulgaria, ca urmare a dorinței de extindere în străinătate.