In timpul protestelor au fost ranite mai multe persoane, atat jandarmi, trecatori, protesatatari, dar si jurnalisti.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat ca 29 de persoane au fost duse la dubele jandarmilor pentru identificare. Ele au fost scoase din zona de protest.
Enache spunea ca legea va fi aplicata, in sensul ca, intrucat protestul nu este autorizat, organizatorii vor fi identificati urmand sa fie sanctionati conform legii, relateaza [url=http://www.mediafax.ro/social/piata-universitatii-ocupata-de-protestatari-incidente-intre-jandarmi-si-manifestanti-video-galerie-foto-9147272]Mediafax[/url].
De asemenea, printre protestari au fost identificate persoane care se afla in baza de date ca participand la actiuni publice violente, in special pe stadioane.
[b]Piata Universitatii a fost evacuata, in jurul orei 0.15[/b], iar traficul rutier se desfasoara normal.
Manifestantia de sambata nu a fost autorizata, insa libertatea la exprimare este garantata de Constitutie, astfel ca fortele de ordine nu au putut folosi forta pentru a elibera zona de manifestanti.
Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, incepand cu ora 14.00, in Piata Universitatii. Oamenii, de toate varstele si invocand diverse probleme sociale – salarii mici, pensii reduse, lipsa locurilor de munca, problemele legate de taxa auto si reforma din sanatate, au scandat lozinci pentru demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului.
In timpul protestului, unii dintre manifestanti [b]au aruncat cu pietre si alte obiecte contondente in jandarmi, dar si cu petarde[/b].
De asemenea, jandarmii au fost nevoiti sa actioneze in forta, chiar si cu gaze lacrimogene.
Totodata, mai multe persoane [b]au avut nevoie de ingrijiri
medicale[/b]. Astfel, Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov si SMURD au
intervenit, sambata, de la ora 14.00 pana la ora 24.00, in cazul a 29 de
persoane, civili si jandarmi, care s-au aflat in Piata Universitatii, conform
Realitatea. Chiar si jurnalistii au fost tintele protestatarilor.
Si vineri seara, [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/peste-1-000-de-persoane-protesteaza-la-cotroceni-si-cer-demisia-presedintelui-foto-72698/]mii de persoane au protestat in Bucuresti[/url], dar si in alte orase din tara, nemultumiti de reforma sanatatii, sustinandu-l pe fondatorul SMURD, Raed Arafat si cerand demisia presedintelui Traian Basescu.
Raed Arafat [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/ambulante-de-stat-sau-private-miza-demisiei-lui-raed-arafat-72543/ ]a demisionat, marti[/url], din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. Fondatorul serviciului de urgenta SMURD a recurs la acest gest nemultumit de noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii.
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Cotroceni, ca cere public premierului [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/peste-1-000-de-persoane-protesteaza-la-cotroceni-si-cer-demisia-presedintelui-foto-72698/]retragerea proiectului Legii sanatatii[/url], el mentionand ca face acest lucru vazand ca o are parte din public si majoritatea celor din sistemul de sanatate nu vor schimbarea acestuia.
Vineri seara, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anuntat Guvernul.