- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Volksbank Romania nu se vinde deocamdata. Care este noua strategie a bancii

28 Jul, 00:06 • adrian.mihaltianu
Johann Lurf, presedintele Volksbank Romania, a declarat miercuri seara ca actionarul este interesat sa vanda banca, dar nu este o prioritate in urmatorii trei-cinci ani. Institutia financiara a stabilit o noua strategie de dezvoltare pe piata locala.
Volksbank Romania nu se vinde deocamdata. Care este noua strategie a bancii

„Actionariatul este inca interesat sa vanda in Romania, dar acesata nu se va realiza in urmatorii 3-5 ani”, a subliniat Lurf.

Volksbank Romania va fi detinuta de catre actionarii Volksbank International.

„In urmatorii 3-5 ani, structura actionariatului va ramane stabila – Volksbank AG cu 51%, DZ Bank WGZ Bank cu 24,5% si Banques Populaieres cu 24,5%”, au spus oficialii Volksbank Romania.

Recent, banca rusa de stat Sberbank si Volksbank International (VBI) [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/e-oficial-rusii-de-la-sberbank-cumpara-volksbank-international-dar-nu-si-subsidiara-din-romania-65343/]au incheiat un memorandum[/url], insa operatiunile din Romania au fost excluse din tranzactie, care urmeaza sa se incheie pana la finele acestui an.

Astfel, dupa excluderea Volksbank Romania, operatiunile cumparate de Sberbank au active totale de 8,9 miliarde euro, 311 de sucursale si circa 4.000 de angajati pe 9 piete (Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina).

[b]Noua strategie a Volksbank Romania[/b]

Volksbank Romania a inceput sa puna in aplicare o noua strategie de dezvoltare, ce include noi produse, mai multa transparenta, dar si cresterea numarului clientilor corporate.

Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania, a declarat ca banca a restructurat portofoliul de produse si urmeaza sa puna la dispozitia clientilor persoane fizice [b]6-7 produse[/b] de creditare si economisire, mai simple si mai transparente.

El a precizat ca rezultatele schimbarii complete a abordarii bancii vor incepe sa fie vizibile din luna septembrie a acestui an.

Conform oficialilor Volksbank, in urmatoarea perioada va fi realizata o repozitionare atat in interior cat si in exterior a bancii.

„Suntem acum in curs de repozitionare a bancii si a oamenilor din interior. Asta inseamna ca in scurt timp se va vedea si in exterior”, a spus Cojocaru, vicepresedinte Volksbank.

Johann Lurf a declarat ca banca va avea o noua imagine, mai vizibila, pe piata locala. Un prim pas in acest sens a fost facut odata cu [b]mutarea sediul central[/b] in cladirea de birouri Nusco Tower din Bucuresti. [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/volksbank-si-a-mutat-sediu-central-in-complexul-nusco-tower-din-bucuresti-65520/]Noul sediu are o suprafata de aproximativ 8.000 metri patrati[/url] desfasurata pe 7 etaje (etajele 3 – 8 si etajul 10) si gazduieste peste 550 de angajati.

Pana la relocarea in Nusco Tower, operatiunile centrale ale bancii erau gazduite in 6 sedii din Bucuresti.

Totodata, banca vizeaza o [b]dublare a numarului de clienti[/b] in urmatorii 5 ani, de la 150.000, la 300.000.

„Pana acum banca se focusa mai mult pe segmentul retail, care detinea la finele anului trecut 80% din portofoliul de clienti al Volksabank, iar 20% era partea de corporate (IMM-uri). In urmatorii ani banca are ca obiectiv sa echilibreze acest raport, la 60% retail si 40% corporate”, a spus Cojocaru.

In acelasi timp, [b]reteaua de sucursale[/b] a bancii se va dezvolta in functie de cererea pietei. Unitatile vor avea o noua imagine, mai transparente, cu servicii mai rapide, cu personal recalificat care sa corespunda noii strategii a bancii.
 
La inceputul lunii iunie, vicepresedintele Volksbank Romania Lucian Cojocaru declara ca reteaua de sucursale a Volksbank in Romania este formata din 155 de de unitati teritoriale, iar banca intentioneaza sa investeasca in modernizarea retelei trei milioane de euro.

Volksbank Romania este o banca comerciala care activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000.

Volksbank Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 36 milioane de euro, comparativ cu un profit inainte de impozitare de 51,7 milioane de euro obtinut in 2009. Banca estimeaza ca operatiunile ar putea reveni in acest an pe profit.

Activele bancii au scazut anul trecut cu 7,7%, la 4,8 miliarde de euro, desi volumul total al creditelor a urcat usor, la 3,2 miliarde de euro. Portofoliul de depozite al bancii s-a diminuat anul trecut cu 15,9%, la 580 milioane de euro.

Urmărește Daily Business pe Google News