„Am ajustat dobanzile pentru a ne adapta contextului actual. Dobanzile interbancare la lei au scazut semnificativ de la inceputul anului, insa in acelasi timp, exista in continuare o nevoie de lichiditate pe termene medii si lungi. Prin urmare, doar o parte din reducerea dobanzilor a fost trasmisa catre clientii cu depozite”, a declarat Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania.
[img=2544]Volksbank[/img]In cazul [b]depozitelor in euro[/b], dobanzile oferite la maturitati peste 6 luni au fost majorate cu 0,25%, pana la 4,25%, demonstrand angajamentul bancii pentru reducerea dezechilibrului dintre credite si depozite.
In ceea ce priveste [b]dobanzile la depozitele in lei[/b], banca a decis sa le reduca cu 0,25 puncte procentuale, pentru scadentele de o luna si trei luni, transferand catre client doar o parte din evolutia nefavorabila de pe piata interbancara. In cazul depozitelor in lei cu maturitati peste 6 luni, Volksbank nu a modificat dobanzile.
[i]Media dobanzilor interbancare la lei a scazut[/i] in ianuarie, fata de decembrie, cu aproape un punct procentual.
Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.
Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companiei, cat si clientilor persoane fizice. Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.