- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Intel plănuieşte să reducă masiv numărul angajaţilor. Gigantul IT este afectat de scăderea cererii de procesoare pentru PC

16 Oct, 17:25 • Gabriela Andreescu
Reducerea majoră a numărului de angajați nu a fost făcută publică oficial, dar este de așteptat să fie anunțată în jurul datei raportului Intel privind veniturile din trimestrul trei, pe 27 octombrie.
Intel plănuieşte să reducă masiv numărul angajaţilor. Gigantul IT este afectat de scăderea cererii de procesoare pentru PC

Intel Corp. plănuieşte o reducere majoră a numărului de angajaţi pentru a minimiza costurile şi pentru a face faţă pieţei de computere, a raportat Bloomberg.

Echipele de vânzări și marketing ale companiei ar putea suferi reduceri care vor afecta aproximativ 20% din personal, se arată în raport, care citează persoane apropiate situației dar care au dorit să rămână anonime.

Întrebați de jurnaliști cu privire la planurile în doemniul politicii de personal, reprezentanții Intel au refuzat să ofere comentarii.

Intel se confruntă cu o scădere abruptă a cererii de procesoare pentru PC, principala sa afacere, şi a făcut eforturi co0nsiderabile pentru a recâștiga cota de piaţă pierdută în faţa unor rivali precum Advanced Micro Devices Inc.

În iulie, compania a avertizat că vânzările din 2022 vor fi cu aproximativ 11 miliarde de dolari mai mici decât se aştepta anterior. Analiştii prevăd o scădere a veniturilor în trimestrul al treilea de aproximativ 15%.

Şi marjele cândva de invidiat ale Intel s-au micşorat: sunt cu aproximativ 15 puncte procentuale mai înguste decât cifrele istorice de aproximativ 60%, informează ZF.

Cele mai recente reduceri sunt probabil menite să amortizeze costurile fixe ale Intel, posibil cu aproximativ 10% până la 15%, a declarat analistul Bloomberg Intelligence Mandeep Singh într-o notă de cercetare. El estimează că aceste costuri variază de la cel puţin 25 de miliarde de dolari până la 30 de miliarde de dolari.

Intel plănuieşte să reducă masiv numărul angajaţilor
Intel plănuieşte să reducă masiv numărul angajaţilor

Ultimul val mare de concedieri al Intel a avut loc în 2016, când compania a redus aproximativ 12.000 de locuri de muncă, pe atunci 11% din totalul său de angajați. După acea dată, Intel a făcut reduceri mai mici şi a închis mai multe divizii, inclusiv unităţile sale de modem celular şi drone.

Citește și: 10.000 de poștași britanici rămân fără loc de muncă. Anunțul făcut de Royal Mail

La fel ca multe companii din industria tehnologiei, Intel a îngheţat angajările la începutul acestui an, când condiţiile de piaţă s-au înrăutăţit şi temerile de recesiune au crescut.

Vânzările de PC-uri au scăzut cu 15% în al treilea trimestru faţă de anul trecut, potrivit IDC. HP Inc., Dell Technologies Inc şi Lenovo Group Ltd., care utilizează procesoare Intel în laptopurile şi computerele desktop, au suferit toate scăderi abrupte.

În condiţiile în care preţurile PC-urilor stagnează şi cererea slăbeşte, Intel ar putea fi nevoit să urmărească o reducere a dividendelor pentru a compensa vânturile contra fluxului de numerar, a spus Singh.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult