1. AdSense
este o platforma de publicitate online gratuita, introdusa pe piata in 2003, care in ultimul rtimestru al anului trecut a generat circa 30% (8,44 miliarde de dolari) din veniturile totale ale Google.
2. YouTube a fost cumparat de Google in 2006 cu circa 1,65 miliarde de dolari. Cu toate ca in prezent nu se cunoaste aportul site-ului de videoclipuri la profitul companiei, YouTube inregistreaza 3 miliarde de vizualizari pe saptamana.
3. Google Maps nu genereaza venituri foarte mare, insa sustine alte programe precum Latitude, Places si Maps Navigation. Serviciul de harti este important pentru Google in contextul in care compania a lansat Hotpot, un motor capabil sa faca recomandari de restaurante, hoteluri si cafenele pe baza recenziilor facute de utilizatori.
4. Gmail nu este la fel de popular ca si Hotmail sau Yahoo Mail, insa serveste drept baza pentru alte servicii Google printre care Gchatm sau convorbiri telefonice online. Gmail a fost lansat in 2004 ca serviciu privat, dupa care in 2007 a fost deschis publicului larg.
5. 20 Percent Time este un concept implementat in 2002, care presupune ca o zi pe saptamana fiecare inginer poate lucra la proiecte care nu au neaparat legatura cu atributiile din fisa postului. Insa aceasta „politica” a condus la nasterea unor proiecte precum Google News, Wave si Reader.
6. Android a fost lansat ca sistem de operare pentru smartphone-uri in 2007. In cativa ani, Android a devenit cea mai bine vanduta platforma pe piata de profil din Statele Unite.
7. Parteneriatul cu Verizon este cel care a propulsat Andoid pe piata sistemelor de operare in 2009, cand platforma a fost instalata pe Motorola Droid si a devenit astfel primul dispozitiv Android din reteaua operatorului telecom. Parteneriatul dintre cele doua companii a permis lansarea mai multor dispozitive Android, ceea ce a condus ulterior la depasirea Apple iPhone la nivel de vanzari.
8. iPhone Search este rezultatul parteneriatului dintre Google si Apple, in urma caruia Apple a implementat motorul de cautare al Google ca aplicatie pe iPhone-uri.
9. IPO (oferta publica intiala) lansata de Google trebuia sa duca la o evaluare a companiei, insa nu a avut efectul asteptat. Cu toate acestea, IPO a condus la cresterea salariilor incasate de Eric Schmidt, Larry Page si Sergey Brin.
10. Google Chrome, lansat in 2008, inca nu are cota de piata dorita de cei din conducerea companiei, in contextul in care concureaza cu Internet Explorer si Firefox. Chrome pregateste terenul pentru Chrome OS si sustine in acelasi timp Google TV.