Concedierile vizeaza activitatile de testare, care „se pot face mai eficient in tari precum China si India”, a spus Sebastien Delen, managing director al Ubisoft Romania, compania de care apartine Gameloft, adaugand ca Romania ramane o tara potrivita pentru producerea de jocuri.
Testarea reprezinta de obicei „poarta de intrare” pentru angajatii noi in industria producatoare de jocuri, nefiind necesare studii de specialitate sau cunostinte avansate de programare sau design.
Gameloft incearca in ultimul timp sa mute accentul pe productia de jocuri, in Romania. In ultimele 18 luni au fost disponibilizati circa 100 de testeri de jocuri din cadrul Gameloft Romania, in schimb fiind angajati circa 50 de designeri, programatori sau artisti desenatori, a declarat Delen.
„In Romania, am constatat ca este mai eficient sa producem jocuri decat sa testam. Am finalizat switch-ul de la testare catre programare si design de jocuri pentru mobile”, a spus Delen.
Acesta a precizat ca fostii angajati au primit pachete compensatorii „in concordanta cu legea si contractele semnate la angajare”.
„Electronic Arts mai are de lucru 3-5 ani ca sa ne ajunga din urma”
In prezent, Ubisoft are 500 de angajati in Romania, cu 20 mai mult fata de finalul anului trecut, atat pentru productia de jocuri de PC si console, cat si pentru jocurile pe mobil (prin Gameloft). Delen estimeaza ca la finele lui 2008 grupul va avea 600 de angajati.
„Stim ca Electronic Arts Romania angajeaza masiv, dar pana sa ajunga la nivelul nostru, atat ca numar dar mai ales ca pregatire a angajatilor, vor mai trece 3-5 ani”, este de parere Sebastien Delen. Acesta este de parere ca Electronic Arts „incearca sa calce pe urmele Ubisoft”.
Contactati de catre DailyBusiness, reprezentantii Electronic Arts Romania nu au facut comentarii in legatura cu acest subiect.
Electronic Arts Romania avea la inceputul lunii februarie 180 de angajati. Numarul acestora a crescut la 220 in prezent, iar compania si-a revizuit in crestere obiectivul de angajari pentru sfarsitul acestui an, tintind sa ajunga la 370 de salariati (fata de obiectivul anterior, de 320).
„Pentru a crea o echipa buna, este nevoie de timp indelungat”, a mai spus Delen.
Ubisoft Romania a inregistrat in 2007 afaceri de circa 11 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2006. Pentru 2008, general managerul companiei estimeaza o crestere a afacerilor cu circa 25%.
La nivel global, compania canadiana Electronic Arts se afla printre actionarii grupului francez Ubisoft.