„Vom fi si noi afectati de aceasta criza financiara. Afacerile vor scadea teoretic cu 10-15% la Alcatel-Lucent Europa de Est, insa unele tari vor avea rezultate mai bune, altele mai putin bune. Bulgaria va fi tara cu cele mai bune rezultate datorita faptului ca este inca in curs de dezvoltare. Este in urma celorlalte tari din regiune, atrage mai multe fonduri europene, contractele sunt semnate pe mai multi ani, astfel ca procesul de crestere este unul mai rapid. Despre Romania putem spune ca este o piata saturata, nivelul de penetrare al telefoniei mobile depasind 100%. Ca rezultate, probabil afacerile din Romania vor urma trendul din regiune si vor scadea cu 10-15%”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dan Bedros, presedinte Europa de Est al Alcatel-Lucent.
Alcatel-Lucent nu va recurge la restructurari, potrivit lui Bedros, care spune insa ca peisajul de business este destul de neclar in prezent. „Suntem legati de investitiile pe care le fac operatorii telecom pe piata din Romania”, a precizat acesta.
Divizia Alcatel-Lucent Romania este, din 2006, Centru de Coordonare Regionala pentru sud-estul Europei. Filiala din Romania coordoneaza activitatile de management si vanzari pentru subsidiarele grupului din 12 tari: Bulgaria, Slovenia, Grecia, Albania, Muntenegru, Serbia, Cipru, Bosnia&Hertegovina, Republica Moldova, Romania Macedonia si Croatia.
Printre clientii Alcatel-Lucent se numara companii ca Orange, Romtelecom, Zapp, CFR si Transelectrica.
Alcatel-Lucent Romania a raportat in 2007 venituri de circa 187 milioane de euro, potrivit estimarilor oficialilor companiei. Anterior, zona Europei de Sud-Est crestea anual cu 10-15%, iar profitul Alcatel-Lucent Romania era mai mare de 10%, in conditiile in care media oficiala a profitului la nivelul intregului grup era de 8%.
La sfarsitul lunii noiembrie 2006, reprezentantii Alcatel si Lucent Technologies au anuntat incheierea fuziunii dintre cele doua companii la nivel international, in urma unei tranzactii de 10,9 miliarde dolari (aproximativ 8 miliarde euro).