Asadar, un alt mod de a rezuma povestea vietii lui Steve Jobs este sa citesti printre randurile scrise de autorul biografiei sale: Un copil dotat cu inteligenta, dar in acelasi timp salbatic, care, in timp ce cauta un sens al vietii, descopera computerul.
Aceasta a doua citire a povestii lui Jobs a fost “prinsa” subtil, aproape supranatural, de catre regizorul Ryan Patrick, intr-un clip video pentru melodia “Pretender” a lui Miike Snow: In locul unui Jobs in varianta unui meserias care isi duce veacul intr-un garaj, video-ul se concentreaza pe un Jobs singuratic, hippy, un tanar care musca intr-o zi dintr-un mar si gaseste inauntrul fructului (sau i se pare ca gaseste) un circuit.
Momentul acesta este punctul de plecare pe un drum al obsesiei, in care laitmotivul circuitului electronic apare in toate aspectele vietii sale: creste din cei care mananca din placinta cu mere gatita de el, este incalcit in parul fetei de care se indragosteste.
Bineinteles, daca exista mai multe note in care poti citi povestea lui Steve Jobs, asa pot exista mai multe interpretari ale clipului video, scriu cei de la fastcodesign.com.
[dbvideo=934]
Lansata pe 24 octombrie, la aproximativ doua saptamani dupa moartea fondatorului Apple, biografia lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson, a vandut 379.000 de copii in prima saptamana de la lansare, devenind una dintre cele mai bine vandute carti ale anului.
Ultima oara cand o carte a vandut 400.000 de exemplare intr-o saptamana de la lansare s-a intamplat in luna noiembrie 2010, cand atat autobriografia fostului presedinte american George W. Bush cat si „Diary of a Wimpy Kid” The Ugly Truth” au depasit acest prag.
Biografia lui Jobs trebuia sa fie lansata pe piata in 2012, insa publicarea sa a fost devansata de moartea fondatorului Apple. Acesta s-a stins din viata pe 5 octombrie, din cauza cancerului pancreatic.
Citeste si Steve Jobs, omul care a schimbat lumea dintr-un garaj (Video)