- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Arobs Cluj vrea sa vanda anul acesta 1.000 telefoane iPhone

24 Oct, 10:40 • Redactia DailyBusiness
Compania clujeana Arobs, producator de software si distribuitor de sisteme de navigatie, estimeaza ca va comercializa peste 1.000 de terminale Apple iPhone pana la sfarsitul anului, pe fondul cererii mari pentru acest aparat.
Arobs Cluj vrea sa vanda anul acesta 1.000 telefoane iPhone

Pana in prezent, compania Arobs, care distribuie telefoanele mobile Apple iPhone in Romania de la inceputul lunii, a comercializat peste 200 de terminale, a declarat marti pentru NewsIn Sergiu Gansca, directorul companiei. Fiecare telefon costa 600 euro, fara TVA.

Primul terminal Apple iPhone a fost prezentat de compania Arobs in cadrul Salonului International Auto Bucuresti (SIAB), desfasurat intre 5 si 15 octombrie. Atunci, compania clujeana anunta ca va importa pana la 500 de terminale pana la sfarsitul anului acesta. Pretul unui telefon iPhone comercializat de Arobs este de 599 euro, fara TVA.

Imediat dupa ce Arobs a anuntat ca va comercializa iPhone pe piata din Romania, compania Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S.) – importator si distribuitor unic pentru produsele Apple in Romania -, a declarat ca a sesizat Apple Europa cu privire la acest aspect, in conditiile in care terminalul ar fi trebuit sa intre pe piata romaneasca printr-un distribuitor unic, potrivit importatorului.

Tot atunci, reprezentantii I.R.I.S. au declarat pentru DailyBusiness ca Apple Europa va cerceta calea prin care terminalele iPhone au ajuns decodate in Romania, folosind numarul serial al aparatelor si ca vor lua toate masurile pentru stoparea vanzarii pe piata din Romania a terminalelor iPhone decodate.

„IRIS a sesizat Apple Europa in legatura cu vanzarea terminalului iPhone in Romania. Nu este treaba noastra sa ne pronuntam daca este legal sau nu. Asupra acestui lucru se va pronunta Apple Europa. In Romania s-au vandut mai multe terminale iPhone prin intermediul unor magazine online, iar dupa specificatiile lor pare sa fie vorba de acceasi filiera. In functie de numarul serial al aparatului, Apple Europa va vedea de unde au plecat terminalele Apple iPhone si care a fost traseul lor”, spuneau atunci oficialii I.R.I.S. Ei ii sfatuiesc pe clientii care au achizitionat deja terminale Apple iPhone sa apeleze la autoritatile nationale privind drepturile consumatorilor.

„Garantia oferita de cei care comercializeaza iPhone nu este garantie Apple. De asemenea, in acordul de licenta existent pe orice terminal iPhone se specifica faptul ca orice interventie hardware sau software asupra aparatului duce la pierderea garantiei. In aceste conditii nu vad cum ar putea oferi garantie cineva”, au explicat reprezentantii I.R.I.S.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei clujene Arobs spun ca firma ofera garantie valabila 24 de luni. Oficialii Arobs au precizat ca terminale iPhone au fost comercializate in Romania inca de la aparitia acestora in Statele Unite ale Americii.

„Am semnat un contract de service cu o companie agreata de furnizorul de terminale iPhone din Statele Unite ale Amercii care ne va permite sa rezolvam toate problemele de service ce ar putea sa apara – in conformitate cu legislatia din Romania”, a explicat directorul Arobs.

„Au fost persoane fizice care au fost in Statele Unite ale Americii si au cumparat cateva terminale iPhone, dupa care le-au vandut pe tot felul de site-uri. Diferenta dintre Arobs si persoanele fizice de care vorbeam este ca oferim garantie 24 de luni, repet, in conditiile legislatiei romanesti”, au explicat oficialii companiei Arobs.

Compania Arobs Transilvania Software SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de circa 30%.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.

Urmărește Daily Business pe Google News