- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft renunta la un proiect public de 2 mil. euro ca sa evite probleme de imagine

06 Nov, 15:37 • Redactia DailyBusiness
Consiliul de Administratie al grupului Asesoft a anuntat joi decizia de a renunta la proiectul cu Autoritatea Electorala Permanenta, in vederea implementarii Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, proiect ce se ridica la o valoare de aproximativ 2 milioane euro.
Asesoft renunta la un proiect public de 2 mil. euro ca sa evite probleme de imagine

In urma procesului de selectie a ofertelor depuse pentru implementarea Sistemului Informatic de centralizare a datelor pentru alegerile parlamentare initiat de AEP la data de 1 octombrie, a fost anuntata castigatoare compania TeamNet, parte a grupului Asesoft. La licitatie au mai participat Siveco si Intrarom.

Consiliul de Administratie al grupului Asesoft a decis sa renunte insa la implementarea proiectului si sa notifice in acest sens organizatiile implicate, ca urmare a analizei cu privire la consecintele de imagine ce pot decurge in planul perceptiei publice fata de implementarea proiectului de la AEP, „prin asocierea cu o implicare in lumea politica”.

„Selectarea companiei castigatoare in proiectul initiat de AEP a avut loc intr-un mod transparent cu respectarea legislatiei in vigoare referitor la achizitiile publice. De altfel, dispunem de capacitatea tehnica de a implementa proiecte de asemenea anvergura, iar experienta in raport cu proiecte de dimensiuni similare implementate in mediul privat sau public din tara si din strainatate ne recomanda”, a declarat Sebastian Ghita, presedinte al grupului Asesoft.

Acesta a precizat ca Asesoft a fost acuzat ca ar fi „tras sfori politice” pentru a castiga licitatia pentru crearea software-ului ce va fi folosit in cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Ghita nu a oferit detalii suplimentare privind acest subiect, spunand doar ca „dupa ce ne-am retras din proiect, ce se intampla in spate nu ma mai intereseaza in mod direct”.

Grupul Asesoft incorporeaza 6 companii care activeaza in zona IT, in domeniul serviciilor IT, e-government, automatizari, integrare de sisteme audio-video, aplicatii de business si CRM, web-design. Grupul Asesoft a fost infiintat in anul 1997 si il are ca actionar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghita.

Urmărește Daily Business pe Google News