Conform estimarilor BenQ, o posibila crestere a pietei de proiectoare in 2011, ar putea fi influentata de asemenea de penetrarea inca scazuta a acestui tip de dispozitive in special catre sectorul educational, dar si de un posibil val de inlocuire a proiectoarelor vechi, trend deja vizibil in celelalte tari europene.
Reprezentantii BenQ au spus ca daca acum cativa ani vanzarile de proiectoare catre companii reprezentau aproape 100% din vanzarile de proiectoare inregistrate de companie pe piata locala, in prezent, proportia acestora a scazut la undeva peste 50%, 10-12% dintre vanzari fiind generate de catre segmentul educational, iar restul fiind acoperit in mare parte de zona de home-entertainment.
„Putem observa o crestere de 10-15% la nivel mondial pe piata de proiectoare. Aceasta crestere este in general sustinuta de evolutia sectorului educational, urmat apoi de cel business si apoi de cel aferent zonei de home-entertainment. Dintre acestea, zona educationala ar putea fi principalul motor al cresterii pietei locale de profil cu un procent intre 20-25%”, a declarat Dragos Salamac, team leader BenQ pentru Romania.
Chiar si in cazul in care conditiile bugetare din 2011 vor fi similare, exista posibilitatea sa observam o crestere de pana la 10% pe segmentul de proiectoare destinat zonei educationale. Pe de alta, parte, daca accesul la sursele de finantare fie ele de la bugetul local sau de stat sau din accesarea fondurilor europene va creste, atunci este posibil sa vedem o evolutie de 30-40% pe segmentul proiectoarelor pentru educatie, au spus oficialii companiei intr-un comunicat.
In prezent, in oferta BenQ se gasesc proiectoare cu preturi intre 1.400 lei si 30.000 lei, in functie de specificatiile tehnice pe care produsul le ofera, dar si destinatia pentru care respectivul produs a fost conceput.
BenQ Romania a inregistrat o crestere a veniturilor cu 40% pe primul semestru al anului. Pentru intreg anul 2010, compania se asteapta la venituri mai mici de 10 milioane de euro, urmand ca din 2011 sa genereze afaceri din doua cifre si astfel sa se apropie de veniturile inregistrate in 2008, de 16 milioane de euro.
Grupul BenQ este format in prezent din 16 companii care opereaza independent folosind resurse comune si impartasind aceleasi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, BenQ Materials, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial in productia de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxin Materials Corp., Forhouse Corp., Light House Tech, SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp. BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation si Wellypower Co., Ltd.