Calin Tatomir, director general al Microsoft Romania, se „confrunta” zilnic cu sute de e-mail-uri – sefi din afara Romaniei, clienti, parteneri de afaceri, jurnalisti.
„Imi doresc o tehnologie care sa realizeze tastarea automata in functie de gandurile mele. As raspunde mult mai repede la cele 200-300 de mail-uri pe care le primesc zilnic. Seamana a 2050?”, a comentat el pentru DailyBusiness.ro.
Colega sa, Paula Apreutesei, business strategy manager la Microsoft Romania, isi doreste „o copie electronica a propriei personalitati”.
Cum arata „viziunea” sa? „Ar trebui sa existe o copie a mea electronica, o ‘masina de raspuns’ automata pe care sa o invat modul meu de gandire astfel incat sa raspunda la intrebarile pe care le primesc. Sa caute, sa se documenteze in memoria mea electronica, in ‘tezaurul’ meu de documente si sa vada – ca la Messenger – daca cine intreaba este din familie, prieten, coleg, sef, jurnalist. Raspunsurile as dori sa mi le trimita mie sa le revizuiesc. Posibil prin voce. Eu doar sa apas ‘send'”, a spus Apreutesei.
Fotis Karonis, director executiv IT al Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, isi doreste gadget-uri care sa aiba durata de viata a bateriilor mai lunga.
„Consumul rapid de resurse si energie reprezinta una dintre principalele probleme in ziua de azi. Tehnologiile curente ofera o autonomie limitata a produselor IT&C, precum laptop-uri sau telefoane mobile”, este de parere Karonis.
„Alternativele ecologice ar putea ajuta la rezolvarea acestor probleme, acestor limitari. De exemplu, ecrane (panouri) fotovoltaice (care capteaza si transforma energia solara in energie -; n.r.) ar putea intretine functionarea laptop-urilor continuu pe timp de zi”, a declarat pentru DailyBusiness.ro seful pe IT al Romtelecom.
Calin Rotarus, managing director al agentiei de publicitate online ArboInteractive, viseaza la un gadget care sa ii semnaleze cand interlocutorul sau… minte.
„Imi doresc o pereche de ochelari cu ‘detectie de minciuni’. Vreau ca atunci cand interlocutorul meu minte, ochelarii sa emita o vibratie pe care sa o simt doar eu. Oricum, sunt destul de multe produse tehnologice, in special din IT si telecom care pot fi imbunatatite”, a spus Rotarus.
[img=125][/img]
Dragos Stanca, managing director al diviziei de new media si membru al board-ului Realitatea-Catavencu, ar dori sa se trezeasca inconjurat de tehnologie personalizata.
„Imi doresc un jurnal personalizat, care sa-mi citeasca, pe o voce calda, stirile de dimineata – cele pe care le vreau eu, din sectiuni diferite”, a spus Stanca.
„De asemenea, in drum spre munca mi-ar placea sa imi fie prezentate foarte in detaliu zonele cu ambuteiaje, in timp ce ascult muzica preferata, la comanda, la radio”, a adaugat Stanca.
La randul sau, Cristian Manafu, director al companiei Evensys si blogger, si-ar dori un „mind reader”.
„Cred ca un ‘mind reader’ (cititor de ganduri – n.r.) ar fi bun pentru mine. Sa imi inregistreze ideile si intalnirile, caci altfel sunt cam lenes cand e vorba de notat! De asemenea, probabil un multifunctional portabil – un fel de briceag elvetian – care sa integreze telefonul, televizorul, calculatorul, proiectorul, consola de gaming, aparatul foto si sa poata in plus sa imi porneasca masina, sa imi deschida usa acasa sau la garaj ori sa poata fi instrument de plata. De acest dispozitiv minune nu suntem foarte departe”, a spus Manafu.
Acesta considera insa ca industria auto va fi cea care va realiza urmatoarea revolutie tehnologica.
„Mi-as dori sa am posibilitatea sa imi fac propriul computer de bord la urmatoarea masina, care sa imi permita sa aduc si alte functii pe langa mp3 player, navigator sau climatronic. Cred ca in masina vom vedea urmatoarea revolutie tehnologica”, a mai spus acesta.
Biroul viitorului
[dbvideo=144]
Pe dumneavoastra, ce inventii v-ar ajuta la serviciu?