Orange Romania ar putea ajunge la 10 milioane de clienti, pana la sfarsitul acestui an, daca se va mentine ritmul de crestere inregistrat pana in prezent, a declarat Richard Moat.
La finalul lunii septembrie compania inregistra 9,31 mil. clienti.
„In trimestrul trei am inregistrat 738.000 de noi clienti, ceea ce reprezinta cea mai mare crestere din existenta noastra de zece ani in Romania. Este greu de estimat cand vom ajunge la 10 milioane de clienti, dar daca cifrele vor evolua ca pana acum, am putea atinge pragul la sfarsitul anului acesta”, a spus Moat.
El a mai spus ca 80% din totalul clientilor Orange sunt unici, adica au un singur contract si numar de telefon.
Viteze mai mari pentru transferul datelor
Compania a marit viteza de incarcare (upload) a datelor pana la 1,46 Mbps, serviciul fiind oferit clientilor din 42 de orase. Pana acum, viteza de upload a datelor era de 250 Kbps.
Tot miercuri, compania a lansat in premiera in Romania servicii de date mobile cu viteze de transfer de pana la 7,2 Mbps. Acestea sunt disponibile in prezent doar in zona centrala a Bucurestiului – Piata Unirii, Bd. Magheru-Universitate, Piata Victoriei, Pipera-Iridie, precum si in zona Baneaza-Aeroport.
„Vom investi gradual in extinderea acestor servicii, astfel incat pana la finele lui 2008 vom acoperi tot Bucurestiul si imprejurimile, apoi vom iesi cu aceste servicii si in restul tarii, tot gradual”, a precizat Richard Moat, directorul executiv al operatorului de telefonie mobila.
Orange a lansat servicii integrate de Internet si telefonie fixa
Oficialii companiei au anuntat miercuri lansarea de servicii integrate de telefonie fixa si conexiune broadband la Internet, destinata atat companiilor cat si utilizatorilor individuali.
„Estimez ca vom avea pana la finele lui 2008 cateva zeci de mii de utilizatori pentru aceste servicii, in principal companii mici si mijlocii, dar si utilizatori individuali”, a spus Moat.
Serviciul Home & Office Pack este disponibil prin intermediul unui SIM si al unui dispozitiv HSDPA. Dispozitivul permite conexiuni simultane de voce si date, atat prin WiFi, cat si prin cablu de retea obisnuit, pentru unul sau mai multe computere.
Numerele alocate pentru serviciul de telefonie fixa Orange sunt de forma 0374, iar apelurile de la numerele de mobil Orange catre numere de fix Orange vor fi considerate apeluri in retea, au specificat oficialii operatorului.
Abonamentul Home & Office Pack costa 12 euro, 24 de euro sau 36 de euro, in functie de numarul de minute si traficul Internet incluse.
„In prezent, in Romania rata de penetrare de telefonie fixa este de 20% si rata de penetrare a Internetului broadband este de circa 10%. In vestul Europei, aceste rate de penetrare sunt mult mai mari, intre 40 si 70%”, a spus Moat. „Acest lucru ne face sa credem ca intram pe o piata cu un potential foarte mare”, a continuat acesta.
Orange Romania a incheiat anul 2006 cu venituri de 1,083 miliarde de euro, cu 25,6% mai mult decat in anul precedent, si a atins nivelul de 8,043 milioane de clienti, cu 18% mai mult decat in 2005.
Compania estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut.
Orange Romania a avut in trimestrul trei venituri de 326 milioane euro, in crestere cu 24,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului, venitul mediu pe utilizator fiind de 11 euro.
Numarul clientilor la serviciile de transfer de date in banda larga (broadband mobil) a ajuns la 504.000 la sfarsitul lunii septembrie 2007, una dintre prioritatile companiei fiind dezvoltarea accelerata a retelei broadband. La sfarsitul trimestrului trei, reteaua GSM si EDGE a Orange Romania acoperea 81,28% din teritoriul Romaniei si 96,88% din populatie, iar serviciile 3G si 3G+ erau disponibile in 42 de orase, acoperind 34,31% populatie si 2,42% teritoriu.