Astfel, daca in 2006 existau 1,1 milioane linii la Internet in banda larga, anul acesta numarul va ajunge la 1,7 milioane, urmand ca in 2009 sa ajunga la 3,1 milioane de linii, iar in 2010 la 3,6 milioane, estimeaza oficialii ANRCTI.
Potrivit lor, conexiunile dial-up vor disparea cu timpul si vor deveni o solutie nesemnificativa pe termen mediu si lung. Totusi, in prezent acest tip de conexiuni ocupa inca o treime din total.
In acelasi raport se mai arata ca pe termen scurt, cresterea concurentei va determina reducerea preturilor, in timp ce pe termen mediu, ofertele se vor diferentia mai degraba in functie de largimea de banda si de serviciile cu valoare adaugata incluse, decat in functie de preturi, ceea ce va duce la o stabilizare a veniturilor medii pe abonat.
Incasarile medii lunare generate de fiecare client in parte vor scadea in perioada 2006-2010 de la 62 lei la 38 lei/luna, au mai transmis oficialii ANRCTI.
In acelasi timp, cresterea semnificativa a veniturilor prognozata la nivelul segmentului va fi generata in principal de cresterea ratei de penetrare. Estimarile ANRCTI privind veniturile provenind din internet indica o crestere de la 715 milioane lei in 2006, pana la 1,55 miliarde lei in 2010.