- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Dell continua reducerea costurilor

05 Nov, 11:23 • Redactia DailyBusiness
Michael Dell, fondatorul si CEO-ul producatorului american de calculatoare Dell, al doilea la nivel mondial, continua reducerile de costuri si in trimestru patru al acestui an, dupa ce, in luna martie a acestui an a anuntat concedierea a 8.800 de angajati, potrivit presei internationale.
Dell continua reducerea costurilor

Aceasta este solutia pe care o vede Dell pentru a tine pasul cu incetinirea economiei globale, criza financiara din SUA si reducerea cererii pentru desktopuri, notebook-uri si servere.

Reducerea de costuri prevazuta in planul lui Michael Dell include oferirea de pachete compensatorii in caz de demisie, reducerea numarului de angajati cu contract permanent, obligarea unor angajati sa isi ia concediu fara plata si micsorarea numarului de companii externe care se ocupa de diversele proiecte ale companiei.

Tot anul acesta, Dell a anuntat un amplu plan de reducere a costurilor care va aduce companiei economii de 3 miliarde de dolari in urmatorii trei ani. Atunci cand Michael Dell a anuntat prima oara acest plan, in luna martie, acesta presupunea concedierea a 8.800 de angajati.

Purtatorul de cuvant al Dell nu a dorit sa specifice de cati angajati se va dispersa compania in aceasta perioada. La sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului 2008, Dell avea 79.300 angajati pe plan mondial. In afara de Statele Unite ale Americii, Michael Dell si-a exprimat ingrijorarea si fata de afacerile din Asia si Europa.

Lunile trecute, conform unor persoane familiare cu situatia, citate de presa internationala, Dell a purtat discutii cu mai multi producatori de computere din lume, inaintandu-le acestora oferte de vanzare pentru fabricile proprii. Sursele au spus ca Dell ar putea finaliza vanzarea tuturor fabricilor intr-un interval de 18 luni.

Dell detine fabrici de productie in Texas, Tennessee, Carolina de Nord, Florida, Irlanda, India, China, Brazilia, Malaezia si Polonia.

Aceasta miscare poate semnala o schimbare majora in strategia marilor jucatori de pe piata mondiala a computerelor, care incep sa prefere sa externalizeze catre alte companii procesele de productie. Dell a raportat afaceri in scadere cu 17%, pana la 616 mil. $, pe trimestrul doi incheiat la finele lui august. Rezultatele pe trimestrul trei vor fi anuntate pe 20 noiembrie.

Cel mai probabil, fabricile ar putea fi achizitionate de mari producatori de PC-uri, in special cei din Asia.

Urmărește Daily Business pe Google News