Astfel, 10% din organizatiile TMT si-au majorat cu peste 10% bugetele destinate securizarii informatiei, in ultimele 12 luni, in timp ce peste o treime (36%) au marit aceste fonduri cu pana la 10%. In paralel, a scazut considerabil numarul companiilor care si-au redus aceste bugete, de la 32% in 2009, la 23% anul acesta.
„Bugetele pentru securitatea informatiei au scazut si in Romania, anul trecut, sau oricum nu au mai avut prevazute investitii semnificative, in contextul in care companiile TMT au incercat sa compenseze socul reducerii veniturilor si a profitului, in unele cazuri facand eforturi substantiale pentru a mentine compania pe linia de plutire. Mai devreme sau mai tarziu, companiile isi vor reconsidera bugetele, pentru ca pericolul virtual este real si devine tot mai periculos pe zi ce trece”, a declarat Andrei Ionescu, senior manager, Enterprise Risk Services, Deloitte Romania.
Studiul arata ca peste jumatate dintre companiile TMT intervievate s-au confruntat cu cel putin o bresa de securitate interna in 2010, iar 26% au inregistrat atacuri repetate venite din partea unor aplicatii software periculoase din afara organizatiei.
Acesta este al patrulea Studiu Global de Securitate pentru Industriile de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT) realizat de Deloitte. Studiul are la baza o analiza aprofundata si interviuri detaliate cu aproape 150 de organizatii de profil din lumea intreaga. Romania a participat pentru prima data, cu un esantion de pana la 10 companii.