- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Deloitte: Online-ul trebuie sa fie un sprijin si nu o amenintare pentru media traditionala

27 Feb, 15:21 • Redactia DailyBusiness
Online-ul trebuie sa devina un sprijin pentru televiziunile traditionale, mai degraba decat o amenintare, iar pirateria de muzica digitala este in Romania o problema inca departe de a fi rezolvata, reiese dintr-un studiu Deloitte prezentat miercuri.
Deloitte: Online-ul trebuie sa fie un sprijin si nu o amenintare pentru media traditionala

In Romania este evidentiata lipsa personalului specializat in sectorul tehnologic, conform raportului.

Industria de publicitate online din Romania sufera din cauza lipsei unor date statistice care sa poata fi folosite de companii pentru evidentierea potentialului reclamelor online.

In comparatie cu industria de publicitate online din strainatate care se confrunta cu un trend in crestere de antipatie din partea publicului, cea autohtona nu este inca afectata de trendul respectiv.

Televiziunea online este prezenta pe piata autohtona, dar continutul ei este inca slab, in comparatie cu oferta prezenta in Europa de Vest. Deloitte estimeaza ca televiziunea digitala va deveni o tehnologie larg raspandita in Romania pe parcursul anului 2008, cand va intra in oferta furnizorilor de Internet.

Firma de consultanta estimeaza ca firmele de media traditionale vor trebui sa caute sa suplimenteze continutul media prin canale online, caz in care mediul online va deveni un ajutor dat industriei traditionale, mai degraba decat o amenintare.

In Romania, pirateria muzicii se afla la un nivel foarte ridicat. Studiul citat estimeaza ca industria muzicala autohtona va trebui sa dezvolte noi metode prin care sa atraga publicul sa cumpere muzica originala. La nivel mondial, studiul Deloitte vorbeste despre incapacitatea clientilor de a accepta muzica intr-un format virtual.

„O veste ‘buna’ in ceea ce priveste pirateria din Romania, este faptul ca, datorita sau mai degraba din cauza pirateriei care s-a mutat pe Internet, a mai disparut din pirateria de software stradala”, a spus Radu Herinean, enterprise risk manager Deloitte Romania.

Studiul citat vorbeste despre satisfactia clientilor de a cumpara muzica intr-un format tangibil, propunand comercializarea de playere multimedia cu albume sau chiar discografii preinregistrate.

Piata online din Romania adopta cu mare rapiditate tendintele manifestate in blogosfera mondiala, cu toate ca media generata online se afla inca la inceput. Succesul unor campanii publicitare desfasurate pe bloguri va genera incredere in mediul respectiv ca o alternativa la cel traditional.

Portabilitatea si prezenta online, esentiale pentru tehnologia anului 2008

Grupul Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT) din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu a facut publice astazi previziunile pe anul 2008, estimand ca utilizatorilor de Internet le va fi din ce in ce mai greu sa ramana anonimi.

Tot mai multi comercianti online si organisme de stat solicita utilizatorilor date de autentificare.

„In ceea ce priveste computerele, principalele castiguri nu vor rezulta din vanzarea acestora, ci mai degraba din vanzarea serviciilor, indeosebi a acelor servicii destinate protectiei datelor”, a declarat Dariusz Nachyla, partener TMT in Central Europe in cadrul Deloitte.

Declaratia oficialului Deloitte vine pe fondul prezentarii unui raport IDC care mentioneaza potentialul de crestere pe care il are segmentul furnizorilor de servicii IT din industria de profil din Romania.

„Noile directii de dezvoltare tehnologica vor presupune portabilitate, prezenta online, dar si din ce in ce mai mult divertisment. Astfel, producatorii si distribuitorii de echipamente tehnologice se vor axa pe cele specializate pentru business, jocuri si divertisment, pe tot mai necesara portabilitate, dar si pe oferirea de servicii complementare, precum cele de protectie a datelor”, a spus Adrian Stanciu, Senior Associate Corporate Finance din cadrul departamentului de Consultanta Financiara al Deloitte Romania.

„Avand in vedere scaderea costurilor de productie si a marjelor de profit, cat si cresterea necesitatii portabilitatii, vor creste vanzarile de echipamente de tipul notebook-urilor, utilizatorii preferand avantajul acestora si conectarea lor cu alte echipamente portabile, dezvoltand astfel serviciile de integrare de sistem”, a mai spus Stanciu.

„Odata cu unificarea unor standarde digitale si finalizarea razboaielor formatelor (de exemplu Blu-ray vs. HD DVD) vor lua avant anumite medii de stocare, deschizand atat drumul echipamentelor hardware care s-au impus, cat si software-urilor si serviciilor conexe”, a continuat Stanciu.

Imaginea publica a nanotehnologiei (manipularea materiei la nivel atomic sau molecular)- a avut recent de suferit. In ciuda, sau cel mai probabil datorita potentialului sau, nanotehnologia a inspaimantat publicul mai mult decat l-a captivat, conform Deloitte.

Este din ce in ce mai evident ca nanotehnologia poate avea un rol important in vindecarea planetei, mai degraba decat in lezarea ei, in ciuda temerilor manifestate in trecut privind efectele negative ale nanotehnologiei asupra mediului, arata studiul.

Cresterea volumului de date stocate de utilizatori pe fondul dezvoltarii tehnologiei va duce la investitii considerabile in protectia datelor. Programele antivirus, backup de date online si asigurarile privind ciclul de viata al computerelor vor inregistra vanzari in crestere ca urmare a necesarului de protectie pentru datele stocate.

Divizarea digitala care afecteaza utilizatorii de tehnologii se va amplifica in 2008. Divizarea afecteaza acea categorie de oameni care detine sau doreste sa acceseze date digitale, dar se afla in imposibilitatea de a le accesa.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...