In prezent, doar 1.680 de primari au site propriu de informare, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul anului 2011, numarul acestora se va dubla. De asemenea, 20 de servicii electronice vor fi functionale pana la finele anului viitor.
Toate cele 3.300 de site-uri precum si serviciile electronice vor fi integrate in strategia nationala e-Romania.
De asemenea, ministrul a vorbit despre interconectarea si interoperabilitatea proiectelor e-prescriptie si fisa electronica a pacientului cu Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI). Gabriel Sandu a precizat ca in curand va fi lansat si apelul pentru e-prescriptie si cel pentru fisa electronica a pacientului, aceste doua proiecte urmand a fi, complet functionale 100% pana la sfarsitul lui 2011.
Ministrul a precizat ca modelele de e-Government din Austria, Germania si Marea Britanie, constituie sursa de inspiratie pentru e-Romania.
Guvernul intentioneaza sa aloce, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei (aproximativ 500 de milioane de euro) pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.
Ministerul Comunicatiilor va investi 51,9 mil. lei (12,2 mil. euro), fonduri structurale, dintre care finantarea nerambursabila este de 21,5 mil. lei (5,08 mil. euro), in implementarea unui portal de servicii online al Oficiului National al Registului Comertului (ONRC). Proiectul va permite cetatenilor accesul online la 34 servicii publice, dintre care 24 servicii publice vor fi nou create in cadrul proiectului.
Suma alocata de Guvern pentru acest proiect a fost critica de presa pe motiv ce este prea mare.