Presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, a declarat, marti, ca a solicitat deja departamentelor din cadrul aparatului propriu al CJ implicate in negociere, cat si SC Tetarom SA, care administreaza parcul industrial Nokia Village, sa pregateasca si sa inainteze DNA copia tuturor documentelor solicitate, mentioneaza sursa citata.
„Nu cunoastem obiectul anchetei demarate de DNA, dar nu vreau sa cred ca, in spatele sesizarii DNA, este vorba de o actiune pur electorala, care ar putea afecta climatul de afaceri pozitiv dezvoltat in ultimii ani la Cluj”, a declarat Nicoara. El a precizat ca nu stie cine este in spatele sesizarii depuse la DNA.
Potrivit lui Nicoara, DNA a cerut toate documentele privind demararea si continuarea negocierii cu compania finlandeza Nokia, dar si documentatia necesara concesionarii terenului pentru construirea fabricii de la Jucu (oferte, corespondenta, scrisoare de intentie, contracte).
Solicitarea trimisa de DNA Consiliului Judetean este semnata de procurorul sef al DNA Cluj, Laura Oprean.
Nokia a inaugurat, in luna februarie, in parcul industrial Tetarom III, din comuna clujeana Jucu, prima linie de asamblare pentru modele Nokia 1200. Parcul industrial Tetarom III se intinde, in acest moment, pe 154 de hectare, ocupate de concernul finlandez Nokia si, pe viitor, de furnizorii sai.
Luni, Markus Meckel, parlamentar SDP in Bundestag, a acuzat, la Cluj, conducerea Nokia, ca a primit subventii de la bugetul Germaniei pentru fabrica de la Bochum, insa nu a respectat obligatiile care ii reveneau cand a decis inchiderea unitatii si a felicitat Romania pentru performanta de a reusi sa convinga concernul finlandez sa investeasca aici, dat fiind ca nu este o tara foarte dezvoltata.
Nokia, lider mondial al productiei de telefoane mobile, a anuntat la inceputul lunii ianuarie sistarea operatiunilor de productie in Germania pentru a-si reloca amplasamentele in Romania.
Compania finlandeza, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, cu o cota la nivel mondial de 40%, a realizat in trimestrul 4 vanzari nete in valoare de 15,7 mld. euro, in crestere cu 34% fata de perioada similara a anului precedent.
Vanzarile nete inregistrate de Nokia pe intreg anul 2007 au fost de 51,1 mld. euro, in crestere cu 24% fata de anul precedent, au anuntat joi oficialii companiei.
Compania finlandeza a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut un profit de 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 44% fata de perioada similara a anului trecut.
Nokia a vandut in trimestrul 4 al anului trecut 133,5 milioane de telefoane mobile, mai mult decat vanzarile inregistrate de cei mai apropiati trei rivali ai companiei finlandeze la un loc, a scris presa internationala.
Oficialii Nokia au declarat ca pretul mediu al telefoanelor vandute in trimestrul 4 a fost de 83 euro.