In Uniunea Europeana, doar 4% dintre companiile mici si mijocii cer fonduri de finantare si un sfert dintre ele reusesc sa obtina finantare, adica 1% din total, iar rata de succes a proiectelor de finantare derulate este de doar 25%, a precizat Pavel.
„Problema tarilor dezvoltate este cum sa construiasca granturi accesibile companiilor mici, care au potential de dezvoltare si inovatie, insa la nivelul tarii noastre problema este cum sa facem sa accesam aceste fonduri. Sunt probleme diferite”, a mai spus Pavel.
In urmatoarele luni, Microsoft Romania va implementa European Union Grants Advisor (EUGA), un program de consultanta si informare pentru accesarea fondurilor, care functioneaza in 19 tari europene.
De asemenea Microsoft va lansa un portal online pentru informare cu privire la noi tehnologii disponibile intreprinderilor mici si mijlocii si moduri de accesare a fondurilor structurale ale Uniunii Europene.
Noile tari membre ale UE pot beneficia de fonduri de ordinul sutelor de miliarde de euro. Potrivit studiului The Economist Intelligence Unit, fondurile alocate noilor membri se vor dubla, comparativ cu perioada premergatoare aderarii. Deocamdata, sumele finale sunt in curs de negociere.