Fabrica se numeste GreenWeee si va numara 40 de angajati.
„Acum lucram la montatul utilajelor. Pe langa GreenWeee, grupul nostru de firme mai include Greentech, infiintata in 2002 dupa o investitie initiala de 1 mil. $, precum si Greenfiber, infiintata in 2005, fabrica ce se ocupa cu producerea fibrei poliesterice din PET reciclat”, a spus Dobrota, precizand ca fiecare fabrica are personalitate juridica diferita.
Greentech a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 15 mil. euro, urmand ca in 2008 sa genereze venituri de circa 20 mil. euro. Greenfiber a generat in 2007 venituri de 25 mil. euro, urmand ca in 2008 afacerile fabricii sa creasca pana la 35 mil.euro, conform lui Dobrota. Cresterile afacerilor sunt explicate de acesta ca o consecinta a cresterilor de capacitate.
„Materia reciclata de la Greentech o exportam in procent de 80% in statele membre UE. In cazul noii fabrici GreenWeee, materialele rezultate dupa reciclarea produselor electrice si electronice le vom vinde in mare parte in Romania, dupa ce le vom finisa in cadrul fabricii Greenfiber. O mana ajuta pe alta”, a explicat Dobrota. Acesta nu a specificat cand se va amortiza investitia in fabrica.
Echipamentele de reciclat pentru noua fabrica vor fi primite de la companii, institutii bancare, precum si de la persoane fizice.
Green Weee este o companie controlata de Romcarbon Buzau in proportie de 72%.Romcarbon mai detine participatii si in cadrul GreenFiber (32,25%) si in cadrul GreenTech (32%).
Romcarbon urmareste sa isi creasca participatiile in cadrul celor trei companii, sa devina lider european in domeniul reciclarii in sapte ani si sa aduca cele trei companii Green la Bursa de Valori Bucuresti „in cel mai scurt timp”, conform reprezentantilor Romcarbon.
Romcarbon Buzau este specializata in productia de filtre de aer, de ulei, de combustibil si filtre industriale, de carbune activ, materiale de protectie a cailor respiratorii, ambalaje de polietilena, tevi si tuburi PVC, ambalaje pentru industria alimentara si saci din polipropilena.