Microsoft concureaza Google pe segmente precum procesare de text, spreadsheet (documente tip Excel) si mesagerie instant. Acestea sunt programe similare cu aplicatii incluse in Microsoft Office, insa Google le ofera online gratuit.
Salesforce.com ofera companiilor acces la o aplicatie online de management al bazei de date cu clienti existenti si potentiali, produse similare regasindu-se si in oferta Microsoft.
„Un parteneriat intre cele doua companii impotriva Microsoft are atat de mult sens incat nu este exclus ca in viitor Google sa se hotarasca sa cumpere Salesforce.com”, a spus Brad Reback, analist al companiei de investitii CIBC World Markets.
Achizitia acesteia ar costa Google chiar mai mult decat cele 3,1 mld. $ pe care i-a platit pentru compania de publicitate DoubleClick. Valoarea Salesforce.com este estimata la aproximativ 5,5 mld. $.
Cele doua companii ar putea realiza un serviciu online pentru afaceri care sa combine aplicatiile de e-mail si mesagerie instantanee ale Google cu aplicatiile de administrare a clientilor oferite de Salesforce.com, scrie Wall Street Journal. Google si Salesforce.com isi vor anunta oficial parteneriatul peste cateva saptamani.
„Crestem eforturile pentru a concura Microsoft pe piata. Aratam potentialilor clienti ca pot folosi aplicatii similare precum Google spreadsheets sau Google Word cu ceea ce le ofera Microsoft Office, dar gratuit”, a spus Marc Benioff, directorul executiv al Salesforce.com.
Compania a fost fondata in 1999 in San Francisco de un fost director de marketing al Oracle. Compania ofera servicii unui numar de 29.800 de firme si are aproximativ 646.000 de utilizatori abonati. In anul 2005, Salesforce.com a realizat incasari de 300 de mil. $.
Google a inregistrat in 2006 venituri totale de peste 10 mld.$ si un profit net de aproximativ 3 mld. $. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume. Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 mil. de cautari.
De curand, Google a fost numit cel mai valoros brand din lume, devansand companiile General Electric si Microsoft.