Conform unor declaratii anterioare ale oficialilor HP Romania, compania a generat venituri de 150 mil. dolari in anul 2005.
Oficialii companiei estimeaza o crestere de 10% a veniturilor pentru anul viitor.
„Este al treilea an consecutiv cu cresteri ale vanzarilor de peste 20%, anul acesta marcand redefinirea profilului de piata al HP in Romania, de la vanzarea de produse la furnizarea de servicii si solutii integrate”, a declarat directorul general HP Romania, Radu Enache, citat de NewsIn.
In 2004, compania a obtinut o crestere a vanzarilor cu 24% fata de 2003, iar in 2005, o crestere cu 36% fata de 2004, potrivit oficialilor companiei. Compania nu a furnizat date exacte privind valoarea absoluta a rezultatelor financiare.
Principalul segment de dezvoltare l-a constituit vanzarea echipamentelor portabile, care a inregistrat o crestere cu 58% fata de anul precedent.
„Pentru 2007, estimam o crestere cu 18% a vanzarilor de sisteme personale, orientandu-ne atat pe proiecte de infrastructura cat si pe piata intreprinderilor mici si mijlocii”, a declarat directorul departamentului de sisteme personale HP Romania, Razvan Mosoiu.
Departamentul de solutii tehnologice (TSG), care furnizeaza solutii pentru infrastructura IT, elemente de stocare, servere si servicii a inregistrat o crestere a veniturilor de peste 38% in 2006 fata de anul trecut.
Pe piata serverelor HP Romania a obtinut vanzari cu 37% mai mari fata de anul precedent.
Veniturile acumulate din vanzarea solutiilor software pentru managementul infrastructurii si serviciilor IT si de comunicatii au inregistrat o crestere cu 32% fata de 2005.
Departamentul de imprimare si prelucrare a imaginii (IPG) a inregistrat in 2006 o crestere a vanzarilor cu 22% fata de anul trecut.
„Un rol important in obtinerea performantelor pe acest segment l-au avut cresterile vanzarilor de imprimante tip format mare, acestea aducand venituri cu 90% mai mari fata de 2005. Vanzarile imprimantelor laser color au crescut cu 30% in 2006 fata de 2005, multifunctionalele laser cu 130%, multifunctionalele cu jet de cerneala cu 31%, iar imprimantele laser de retea cu 40%”, a declarat directorul IPG al HP Romania, Irinel Ilie.
Potrivit raportului International Data Corporation (IDC) referitor la vanzarile de calculatoare pe piata romaneasca in trimestrul trei, compania Hewlett-Packard se situa pa primul loc, din punct de vedere valoric, cu o cota de piata de 14,9%, urmata de Dell cu o cota de piata de 11,9% si Flamingo Computers cu vanzari de 8,4% din valoarea totala a calculatoarelor vandute in trimestrul trei.